K čemu vám poslouží kapusta a jablečný džus?

Spojení jablek a kapusty je velmi dobré chuťově a zároveň je velmi zdravé. Šťáva nebo smoothie z těchto složek je skvělým doplňkem vaší běžné stravy. Přináší velmi silné detoxikační vlastnosti, které můžete využít pro posílení svého organismu, čistá játra, lepší krevní oběh i silnější imunitu. Co všechno vám přinese konzumace této šťávy?

reklamy

Posiluje imunitní systém

Kromě kompletní detoxikace organismu jablečno-kapustová šťáva posiluje imunitní systém. Obsahuje totiž hodně vitamínu A, C, K a mnoho antioxidantů. Jestli chcete mít silné a odolné tělo proti bakteriím a virům, které se objevují více na podzim a v zimě, měli byste si tento nápoj připravovat pravidelně.

Shutterstock

Podporuje trávení

V kapustě i jablcích se nachází vysoké hodnoty vlákniny. Díky tomu podpoří také zdravé trávení a reguluje pohyby střev. Navíc obsahují enzymy, které podporují trávicí procesy. To je pro zdravé tělo velmi důležité. A jak se říká, psychická pohoda vychází ze zdravých střev. Proto to nesmíte podceňovat.

Podporuje hubnutí

Nízký obsah kalorií, vysoký obsah živin a vysoký podíl vlákniny podporuje také hubnutí. Navíc budete mít poměrně dlouho pocit, že jste příjemně sytí. Díky této šťávě nebudete mít tolik hlad a nebudete tolik jíst. To je také faktor, který vám pomůže s redukcí hmotnosti.

Užijete si zdravé pokožky

Antioxidanty, které se nachází v kapustě, jsou velmi prospěšné pro vaši pleť. Chrání vás před volnými radikály a podporuje tvorbu kolagenu, což je velmi prospěšné pro vnitřní orgány i pokožku. Jablka zase obsahují hodně vitamínu C, který zesiluje účinky látek z kapusty.

Shutterstock

Udržuje vysokou hladinu energie

Jakmile vypijete tuto zdravou šťávu, budete během chvilky plní energie. Vitamíny, minerály a přírodní cukry z ovoce a zeleniny vás připraví na celý den. Během dne budete velmi bdělí i bez kávy, a proto můžete tuto šťávu zvolit jako životabudič místo ranní kávy nebo černého čaje.

Zdroj: dralanmandell.com

reklamy