Toto je způsob, jak zabránit krevním sraženinám v těle, které mohou mít katastrofální následky. Těchto 8 produktů slouží k ředění krve!

Hustá krev v důsledku nedostatečného pitného režimu může způsobit mnoho problémů. A dokonce velmi vážných. Jíst léky na snížení srážlivosti krve jako bonbóny, je pro zdravé lidi nesmysl. Pokud budete dodržovat tyto zásady, vyhnete se trombóze mnohem snadněji. Platí to i pro pacienty, kteří užívají léky. Svůj zdravotní stav doplněním těchto věcí lze pouze zlepšit.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Nesprávná výživa situaci jen zhoršuje. Pokud se v cévách sraženina vytvoří, s postupujícím časem je riziko mimořádně vážné. Sraženina se může dostat až do srdce, což vede k infarktu. Pokud doputuje až do plic, přichází plicní embolie a pokud až do mozku, tak mrtvice. Týká se to opravdu všech.

Příčiny snížené srážlivosti

To, zda máte predispozici na trombózu můžete zjistit snadno. Její nejčastější příčiny jsou:

Čtěte také: Matka musela nechat své děti jenom na krátkou chvíli doma samotné. Když se vrátila, byla šokována tím, co se jim stalo. Varuje všechny rodiče!

  • Deficit některých enzymů
  • Pití chlorované sycené vody
  • Překyselený organismus
  • Dehydratace, fyzická námaha ve vysoké teplotě
  • Škodlivé účinky záření
  • Nedostatek minerálů v těle
  • Nedostatečný příjem soli

Jak vidíte, téměř všechny příčiny dokážete ovlivnit i sami správnou výživou a pozorností. Doplňte svůj jídelníček o tyto produkty a postarejte se o to, aby bylo riziko ve Vašem případě minimální.

Voda

Nejlepší lék na ředění krve je v zásadě voda. Pokud denně pijete alespoň 1,5-2 litry vody, riziko snižujete opravdu podstatně. Nedoporučují se pít slazené nápoje, šťávy, či káva. Ideální jsou kvalitní minerálky, čistá voda nebo neslazené čaje.

Rybí tuk

Rybí tuk je vynikající léčitel a věděli to o něm už v minulosti. Ředí krev, rozpouští krevní sraženiny a sklerotické pláty, i když se už v těle nacházejí. Lékaři doporučují jíst rybí olej i zcela zdravým lidem jako prevenci. Stačí když si hodíte jednu kapsli nebo vypijete 3-4 lžičky oleje v průběhu týdne.

Borůvky

[hana-code-insert name=’google‘ /]Borůvky obsahují vzácnou látku kumarin, která zabraňuje tvorbě sraženin, pomáhá léčit nádory a jsou silně antimikrobiální. Jíst čerstvé, nebo zmražené borůvky namísto sladké zmrzliny se v létě rozhodně vyplácí.

Celer

Šťáva z voňavého celeru Vám pomůže při cévních onemocněních, ale i při nedostatku železa. Je velmi bohatá a chudokrevným lidem výrazně snižuje problémy, jako jsou bolesti hlavy, malátnost, či dušnost. Pijte denně alespoň ½ šálku celerové šťávy a bude Vám lépe, než byste čekali.

Česnek

Česnek je známý svým obsahem látek podporujících přirozené ředění krve. Připravit si z něj můžete například tinkturu. Rozmačkejte několik stroužků na kaši a zalijte je 0,5 litrem čisté vodky. Nechte tinkturu 10 dní louhovat, přefiltrujte směs a denně si dávejte 10 kapek vždy půlhodinu před jídlem.

Zázvor

Zázvor Vám krev nejen zředí, ale také eliminuje cukr a zlepší trávení. Opatrně by ho však měli jíst pacienti s vysokým krevním tlakem a srdeční arytmií.

Moruše

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Sladké moruše se nám nabízejí během léta jako drahokamy, proto je utíkejte sbírat a ve velkém je jezte. Je jedno v jaké formě. Udělejte si domácí zmrzlinu, dřeň, limonádu, nebo mléčný koktejl. Ještě lépe, pokud Vám chutnají čerstvé!

Většina pacientů, kterým lékaři diagnostikovali cévní onemocnění užívá aspirinové tabletky. Je to nejúčinnější léčba, jako všechny může však i škodit. Dlouhodobé užívání aspirinu může dělat problémy v gastrointestinálním traktu. Pokud není stav natolik vážný, kombinujte medikamentózní léčbu i s přírodními produkty.