Efektivní mast, která léčí klouby a plíseň nehtů

Plíseň na nehtech nebo bolavé klouby rozhodně nejsou něco, s čím si chcete zahrávat. Přitom si můžete doma připravit velmi jednoduchou a levnou mast, která vás těchto potíží poměrně rychle zbaví. Jde o přírodní metodu, a proto musíte být trpěliví, ale zaručeně vám hodně pomůže. Příprava i aplikace jsou přitom velmi snadné, takže to zvládne každý.

Reklama

Co budete potřebovat?

Mast z vejce, kyseliny octové a vazelíny je velmi účinná na plísně a klouby. Navíc je velmi snadná a vydrží vám poměrně dlouho. Je ovšem velmi důležité, abyste si ji připravili správně. Zajistěte si všechny suroviny a potom se pusťte do výroby. Zabere sice pár dní, ale rozhodně se vám vyplatí. A jestli vás trápí bolavé klouby nebo nevzhledná plíseň na nehtech, budete velmi spokojeni s výsledky této domácí masti. Na výrobu potřebujete:

Reklama
  • vejce – 1 ks,
  • kyselina octová (70%),
  • vazelína.
Shutterstock

Pracovní postup

Opláchněte vejce a vložte ho do skleněné nádoby (cca 250 ml) i se skořápkou. Nesmíte ho rozbít. Zalijte ho kyselinou octovou tak, aby vejce zakryla, uzavřete a nechte 3-4 dny odstát. Poté vejce vyndejte, stáhněte z něj bílou blánu a vejce rozdrťte přes sítko. Vznikne kaše, do které musíte přidat vazelínu (1-2 lžičky) a důkladně promíchejte. Tím je mast hotová. Skladujte ji v uzavřené nádobě v lednici. Místo vazelíny můžete použít také máslo. Záleží na tom, co máte po ruce a jak krémovou mast chcete mít na své pokožce.

Shutterstock

Aplikace

Před každou aplikací důkladně opláchněte místo, na které budete mast nanášet. V případě plísně ji naneste na kůži kolem nehtů nebo samotná nehtová lůžka. Při bolesti kloubů ji naneste tam, kde vás to bolí. Výsledkem budete velmi příjemně překvapení. Dávejte si jen pozor na zápach kyseliny octové, protože může podráždit oči nebo sliznici. Po ošetření tímto krémem také na pokožku aplikujte hydratační krém, protože se může kvůli kyselině octové vysušit.

Reklama