Pavlína Němcová se vdala v 17ti letech! Které další české celebrity se brali příliš brzo? A vydrželo jim to?

V českém showbyznysu se objevuje řada příběhů o celebritách, které se rozhodly vstoupit do manželství v poměrně mladém věku. Tyto příběhy často přinášejí zajímavé pohledy na životní volby, osobní zkušenosti a následné výzvy. V tomto článku se podíváme na několik známých osobností, které se vdaly ve velmi raném věku, a zhodnotíme jejich cesty, které je vedly k tomuto rozhodnutí.

Reklama

Pavlína Němcová

Pavlína, známá česká modelka, se v patnácti letech rozhodla pro odvážný krok a odjela do Paříže, kde chtěla rozjet svou modelingovou kariéru. Dva roky po svém příjezdu se však vdala za staršího Francouze a ve svých sedmnácti letech se stala matkou syna Alaina.

Reklama

Výzvy manželství

Manželství s majetnickým a žárlivým partnerem se ukázalo být náročným obdobím. Pavlína se ocitla v situaci, kdy musela čelit nejen osobním problémům, ale i právním komplikacím. Francouzské soudy považovaly její kariéru modelky za nejistou a její mladý věk jí neumožnil získat plnou péči o syna.

Reklama

Návrat k modelingu

I přes těžkosti se Pavlína rozhodla vrátit k modelingu, když jejímu synovi byly dva roky. „Modeling nebyla moje meta, ale paradoxně jsem se k tomu vrátila,“ vzpomíná. Tato volba jí umožnila nejen finanční nezávislost, ale také boj o právo vychovávat svého syna.

Zorka Hejdová: Tajná svatba a nostalgie

Zorka Hejdová, populární moderátorka, se vdala za svého kolegu Miroslava Hejdu v roce 2013, kdy jí bylo 22 let. Jejich zasnoubení proběhlo v přímém přenosu, což přineslo velkou pozornost médií.

Ideální svatební den

Svatba na zámku Blatná byla pro Zorku velkým zážitkem. Míra, její manžel, se postaral o všechny detaily, takže Zorka mohla být v klidu. „Kdybych se vdávala dnes, měla bych jiné šaty, jiný make-up, jiný účes, jinou kytku. Jen ženicha bych si nechala,“ říká s úsměvem.

Změna pohledu na manželství

Zorka také přiznává, že se za ta léta změnila. „Důležité je, že bychom u oltáře znovu stáli my dva.“ Tato slova ukazují, jak se s časem mění nejen lidé, ale i jejich pohled na životní rozhodnutí.

Veronika Žilková: První láska a zklamání

Herečka Veronika Žilková se poprvé vdala v roce 1984, kdy jí bylo 22 let. Jejím manželem se stal reklamní režisér Jiří Hanych, se kterým má dceru Agátu.

Krátké manželství

Manželství však trvalo pouze čtyři roky, protože Hanych byl nevěrný s nejlepší kamarádkou Veroniky. „Trávila u nás léto. Alespoň to jsem si myslela,“ vzpomíná na bolestnou situaci, která ji stála manželství.

Lekce pro mladé ženy

Veronika se dnes dívá na svou minulost s nadhledem. „Dneska už bych to neudělala a mladým holkám bych řekla, že lidé jsou nevěrní a že to tak prostě je. Nerozbíjejte kvůli tomu rodiny,“ radí.

Vendula Pizingerová: Osud a osobní růst

Vendula Pizingerová se v roce 1995 provdala za hudebního skladatele Karla Svobodu. Jejich manželství trvalo do roku 2007, kdy Svoboda spáchal sebevraždu.

Ztráta a bolest

V průběhu manželství se páru narodili dva potomci, syn Jakub a dcera Klárka, která bohužel v dětství zemřela na leukémii. Vendula se dívá na své zkušenosti jako na součást svého osobního růstu.

Osvobození od veřejného mínění

Po těch dlouhých letech vím, že se nemůžu nechat spoutat okovy veřejného mínění,“ říká Vendula. Tato slova odrážejí její silný postoj a touhu žít život podle svých vlastních pravidel.

Dagmar Havlová: Láska a ztráta

Dagmar Havlová se poprvé vdávala ve 22 letech. Jejím manželem se stal herec Radvít Novák, se kterým se seznámila už ve čtrnácti letech.

Společná cesta

Jejich životy se prolínaly už od dětství, společně studovali a jejich přátelství se postupně proměnilo v lásku. „Radvít byl vševzdělaný renesanční člověk. Naučil mě se orientovat ve výtvarném umění,“ vzpomíná Dagmar.

Ztráta a vzpomínky

Bohužel, Radvítova srdeční nemoc byla silnější než jejich láska. Dagmar byla po jeho boku i v jeho posledních chvílích. „Jsem šťastná, že mi bůh dovolil držet ho za ruku,“ říká s láskou a nostalgií.

Herečka Jana Preissová

Jana Preissová, známá česká herečka, se v roce 1969 provdala za kolegu Viktora Preisse. Společně prožívají manželství trvající více než padesát let a mají dva syny, Martina a Jana. V jejich vztahu nastala vážná krize, když se Viktor přiznal k dítěti z jiného vztahu. I přes tuto těžkou situaci dokázali vztah udržet a překonat všechny problémy.

Když lidé opravdu chtějí, mohou spolu zvládnout jakékoliv překážky. Musí je to však bavit, jinak to nemá smysl. Ten kluk, kterého jsem potkala na škole, přece nemohl jen tak zmizet. A já stále zůstávám tou holkou. V našem vztahu je stále láska a věřím, že bude až do konce života,“ uvedla kdysi Jana Preissová.

Zdeněk Svěrák

Herec Zdeněk Svěrák se seznámil se svou ženou Boženou v době, kdy studoval na Vysoké pedagogické škole. Bylo mu tehdy pouhých osmnáct let a okouzlující dívka si ho získala na první pohled, což vedlo k jeho hluboké zamilovanosti. Oba úspěšně absolvovali pedagogickou fakultu a začali pracovat jako učitelé. Své ano si řekli v roce 1959. Tři roky po svatbě přišla na svět jejich dcera Hana, která se stala spisovatelkou, překladatelkou a podnikatelkou. Mladší syn Jan, narozený o čtyři roky později, se proslavil jako režisér.

Seznámili jsme se v září roku 1954, bylo nám osmnáct. Vysoká škola pedagogická zahajovala akademický rok v kině Lucerna. Všichni jsme seděli v jedné řadě,“ vzpomínal Svěrák v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Ornella Koktová

Ornella Koktová vstoupila do manželství s Josefem Koktou, který je o mnoho let starší, v roce 2015, a pár je spolu dodnes. Společně vychovávají tři děti. Jejich vztah byl zpočátku velmi kontroverzní, protože v té době byl Kokta stále ženatý s Gabrielou Partyšovou a Ornelle bylo teprve devatenáct let. Svatba proběhla až o tři roky později, kdy už měli syna Quentina.

Chtěli jsme malou svatbu jen pro blízké, a to se nám podařilo. Byl to krásný den, nechyběl ani tanec. Večer jsme ale byli naprosto vyčerpaní a padli jsme do postele, a to jsme měli jen trochu vína. A unavení jsme ještě teď,“ uvedla tehdy Ornella, která přijala příjmení svého manžela.

Zdroj: Expres.cz

Reklama