Koření hřebíček k nám původně přišlo až z daleké Číny, kde je v rámci čínské medicíny využíván již celá staletí. Jedná se totiž o voňavé koření, jež má mnoho účinků na lidský organismus. U nás ho zpravidla používáme v kuchyni, nicméně Číňané jsou si vědomi většího potenciálu, jež hřebíček skrývá.

Očista od parazitů
Zbavit se parazitů je velmi jednoduché. Pokud cítíte, že Váš žaludek není v pořádku a ve střevech Vám cosi dovádí, žvýkejte hřebíček několik dní asi půlhodinu před jídlem. Žvýkejte ho alespoň dvakrát denně, pokud Vám nevadí jeho aroma, pak klidně i častěji. Jde o silná preventivní opatření. Pokud jste tedy náchylní na průjmy, či zažívací problémy, hřebíček je pro Vás tím pravým, neboť je vynikající prevencí, která zastaví množení jakýchkoliv parazitů. Bude to sice znít zázračně, ale i pokud ho začnete užívat v poslední chvíli, když už je Vám neskonale zle, i tehdy pomůže.

Velkou zajímavostí také je, že hřebíček významně ovlivňuje i samotný bacil spojený s tuberkulózou!
Pro perorální použití
Trápí vás zanícené dásně, stomatitida, či paradentóza? Nezapomeňte tedy, že éterické oleje obsažené v jednom maličkém hřebíčku odstraní z úst zápach, zánět, a zastaví krvácení. Žvýkání hřebíčku je mnohem účinnější než máchání úst chemickými přípravky a každý seriózní zubař vám to potvrdí.
Hnisavé mandle
Angína je nepříjemná věc a hnisavé čepy v hrdle jsou tím nejnepříjemnějším příznakem. Pokud na to máte žaludek a vydržíte bolest, rozdrťte si hřebíček na jemno, smíchejte ho s trochou medu, případně s troškou čisté vody a namočte do této směsi vatovou tyčinku na čištění uší. Tou si pak po hnisavých čepech přejíždějte. Nejenže se Vám ihned uleví od bolesti, protože hřebíček lokálně na nějaký čas sliznici umrtví, ale je možné, že čepy pod sílou olejů i povolí a setřete si je z hrdla dolů.Pozor si však dávejte při přímém kontaktu., můžete se dávit, pokud si budete hrdlo příliš dráždit. Pokud se na to necítíte, hřebíček alespoň žvýkejte. I to Vám pomůže víc, než nic.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Pro lepší trávení
Hřebíček také posiluje trávicí trakt a zlepšují procesy v něm. Proto je žvýkejte minut před každým jedním jídlem, i před obyčejným dortíkem ke kávě.
Rozhodně se jim však vyhýbejte, pokud máte diagnostikovány žaludeční a jícnové vředy či vysoký krevní tlak. Tehdy by Vám hřebíček nemusel udělat vůbec dobře! Naopak ho ale užívejte, pokud trpíte gastritidou, nadýmáním a nízkým pH v organismu.
Prevence rakoviny
Už dávno jsou známé účinky hřebíčku i jako prevence před bujením a množením nemocných buněk, tedy rakoviny. Hřebíček pomáhá dokonce i v případě, že rakovinu máte, protože jeho účinky jsou tak silné, že zabraňují tvorbě a množení nových buněk. Pokud máte v rodině někoho s tímto onemocněním a předpokládáte dědičnost, nic nezkazíte, pokud budete hřebíček žvýkat preventivně, i když Vám zatím nic není. Přinejmenším Vám nikdy nebude zapáchat z úst.
Na zvýšení krevního tlaku
Pokud trpíte nízkým tlakem, pak doporučujeme také denně žvýkat trochu sušeného hřebíčku. Úplně postačí pokud si poodlamujete jen vrchní pupeny, ve kterých je mnoho dobrého. Jsou dokonce silnější než káva! Zbaví Vás bolesti hlavy, letargie a posílí Vaši obranyschopnost.

Hnisavé mandle
[hana-code-insert name=’google‘ /]Pro lepší trávení
Prevence rakoviny
Na zvýšení krevního tlaku