Nezvládáte oční linky? Vyhněte se těmto chybám a vaše líčení bude dokonalé

[no_pagination]

Aplikace očních linek a dosažení jejich perfektního vzhledu je každodenní úkol pro téměř každou dívku. Udržování očí je totiž základní a nezbytnou součástí života, kterou by měl každý dodržovat. Ale zpravidla jde o slabinu v make-upu u mnoha žen.

Pokud jste tedy milovnice očních linek, měli byste se obloukem vyhnout následujícím sedmi chybám!

1) Protahujete svá oční víčka při aplikaci linek

Mnoho z nás má zvyk napínat oční víčka při aplikaci linek. To je základní chyba, které se ženy ve svém každodenním životě dopouští. Výsledkem je vrásčitá kůže a jemné vrásky. Místo toho zkuste trochu zvednout bradu a pak se podívat směrem dolů. To Vám pomůže dosáhnout dokonalého vzhledu.

Čtěte také: Vyzkoušejte zaručený likvidátor mastnoty, který zabere za 4 minuty

2) Příliš ztmavujete dolní víčko

Tím, že ztmavíte nadbytečně své dolní víčko, vytvoříte vzhled „pandy“, což je další častá chyba, kterou většina dívek dělá. To vede k tomu, že Vaše oči jsou pak mnohem menší a užší ve srovnání s jejich přirozeným vzhledem.

3) Nejste si vědomi toho, jaké oční linky byste měli používat

Na trhu je k dispozici několik druhů linek, jako je tužka na oči, gelové či tekuté oční linky. Problémy, kterým čelí mnoho žen, pak spočívají zpravidla v tom, že si nejsou vědomi pravidel používání těchto univerzálních typů linek. Zde je proto jejich základní využití, dle druhu:

  • Použití tužky na oči je nejjednodušší způsob a může být použit i když jste ve spěchu.
  • Gelové linky mají hladkou strukturu a jsou voděodolné, takže mohou poskytnout správnou velikost a strukturu linkám na Vašich očích.
  • Tekuté linky jsou nejpřísnější. Pro jejich aplikaci je zpravidla potřeba odborník. Takže pokud jím nejste, raději se tekutým linkám vyhněte.

4) Nepoužíváte oční stín

Oční stín je nejužitečnějším nástrojem, který Vám může pomoci vyhnout se rozmazání. Může prodloužit délku výdrže očních linek.

5) Aplikujete linky na vnitřní stranu víčka

Nepoužívejte oční linky na vnitřní stranu víčka, protože to může mít za následek strašlivý vzhled. Použití linek v této oblasti může způsobit, že Vaše oči jsou náchylné k bakteriální infekci a také se oční linky v této oblasti snadno rozmazávají.

6) Aplikujete řasenku před linkami

To je další běžná chyba, kterou většina z nás dělá. Použijete-li řasenku před linkami, nemůžete řádně aplikovat linku vzhledem k menší viditelnosti díky Vašim hustým řasám. Takže vždy aplikujte oční linky před nanesením řasenky.

7) Používáte tupou tužku na oči, či vyschlé tekuté/gelové oční linky

Používání vyschlých očních linek, nebo tupé tužky na oči může poškodit Vaši pokožku a také vyústit v nedokonalý vzhled.

Pevně věříme, že teď už pro Vás bude aplikace očních linek hračkou. Máte nějaké další tipy a triky, jak si s očními linkami poradit? Podělte se o ně s námi níže v komentářích.

Zdroj fotografií: shutterstock.com