Tak toto jste o svém telefonu určitě nevěděli!

V dnešní době asi neznáme nikoho, kdo by u sebe nenosil svůj chytrý telefon a přesto je spousta lidí, kteří o něm neví spoustu užitečných věcí. Tento článek asi nic neřekne uživatelům iPhonů, ale máme pro vás 8 funkcí Androidu, o kterých možná vůbec nevíte!

1) Jak ušetřit baterii? 

Určitě se vám čas od času stane, že u sebe zrovna nemáte nabíječku a víte, že budete ještě potřebovat napsat nějakou tu zprávu nebo zavolat. V tomto případě je nejlepší řešení nastavit si černé pozadí na vašem displeji, které zajistí to, že se vypne automatické podsvícení pixelů, což ušetří nějakou enerii v baterii.

Čtěte také: Nejlepší fitness trenéři radí: S těmito 7 osvědčenými cviky budou vidět první svaly na bříšku už po pár dnech cvičení!

Toto funuje zejména na většině telefonů značky Samsung.

2) Poslouchejte místo čtení

Pokud zrovna nemáte náladu na čtení nebo je vám celkově pohodlnější text poslouchat, stačí v Nastavení kliknout na „Výstup převodu textu na řeč“.

(To platí i pro tento článek)

3) Víte, že váš telefon může funovat i na dálkové ovládání?

Když půjdete do Nastavení – Zabezpečení – Správci zařízení a zde kliknete na políčka vedle Správce zařízení Android – Dálkově lokalizovat toto zařízení – Povolit dálkové uzamčení a vymazání – a je hotovo. Tato funkce je užitečná, když telefon například ztratíte a můžete ho například zablokovat, aniž by jste ho fyzicky měli u sebe.

4) Guest mode 

Může se stát, že budete potřebovat svůj telefon někomu půjčit, ale nechcete mazat veškery soukromý obsah telefonu. Tuto funkci pravděpodobně znáte u počítače, ale mnoho lidí neví, že je to možné i u telefonu. Když přejedete prsty po displeji shora dolu – kliknete na ikonu uživatele v pravém horním rohu – kliknete na ikonu Přidat uživatele – nyní už jen stačí vybrat k čemu chcete, aby měl určitý uživatel přístup.

5) Lupa

Přiblížit si text je možné i na telefonu – stačí, když půjdete do Nastavení – Usnadnění přístupu – Gesta přiblížení. Když tak uděláte, stačí jen poklepat na displej v té části, kterou chcete přiblížit.

6) Hotspot

Spousta lidí si myslí, že k hotspotu potřebujete kabel, router apod. Přitom stačí jen jít do Nastavení – Tetherin a přenosný přístupový bod – zapněte Přenosný WLAN hotspot a je hotovo !

7) Kontrolovat telefon pohybem hlavy? I to je možné.

Tato fukce se hodí hlavně ve chvíli, kdy je venku taková zima, že se vám opravdu nechtějí sundavat rukavice nebo máte třeba jen ruce špinavé apod. Nainstalujte si aplikaci EVA Facial Mouse a telefon můžete ovládat jen tím, že budete hýbat hlavou !

8) Tajná hra

V telefonu máte hru a ani o tom nevíte – jak je to možné? Je schovaná a my vám řekneme, jak jí najít.

Nastavení – Informace o telefonu nebo Informace o tabletu – několikrát rychle klikněte na Verze systému Android a měl by se vám zobrazit malý marshmallow – klikněte na něj a můžete hrát.

Doufáme, že vám naše rady pomohou v každodenním používání vašeho telefonu.