Matku probudilo štěkání psa a netušila, proč tomu tak je! Když vstoupila do pokoje svého syna, byla v šoku! To co viděla, jí doslova vyrazilo dech.

Rodina Natallových je typická americká rodina s mámou, tátou, synem a psem. Jak to tak bývá, skutečnost je o něco komplikovanější. Jejich syn trpí cukrovkou 1. typu, která mu byla diagnostikována, když mu byly dva roky. U této poruchy je životně důležité pravidelně sledovat hladinu cukru v krvi a každá odchylka od normálního stavu může způsobit závažné potíže i smrt. Proto si rodina k chlapci pořídila speciálně vycvičeného psa, který svým jemným čichem rozezná, kdy hladina krevního cukru u postižené osoby klesá a včas na to upozorní. A to chlapci zachránilo život.

reklamy

Pes, labrador jménem Jedi, doprovází chlapce úplně všude a zůstává s ním i během spánku. Pokud by se chlapcovo zdraví dostalo do ohrožení, je Jedi kdykoliv připraven během několika sekund zasáhnout.

To se stalo právě před nedávnem. V noci, když celá rodina pokojně spala, Jedi začal hlasitě štěkat. Chlapcova matka se probudila ve chvíli, kdy jí pes štěkal téměř přímo do obličeje. Rozespalá žena tomu ale nevěnovala pozornost a snažila se psa uklidnit a odehnat.

Pes se nedal odradit a zachránil chlapci život

Pes ale odmítal poslechnout a znovu skočil na postel své paničky, aby jí nedovolil usnout. V tu chvíli si žena uvědomila, že je něco špatně a co všechno by se mohlo stát. Díky psovi se probudil také otec chlapce a šel se hned podívat do dětského pokoje, zda je jejich syn v pořádku.

V pokojíčku našel tichého spícího chlapce. Změřili mu hladinu cukru a zůstali doslova v šoku. Byla na kriticky nízké úrovni a akutně hrozil kolaps a jen díky včasnému a nedobytnému zásahu psa Jediho se to nestalo. Synovi rodiče okamžitě píchli injekci, která mu v tu chvíli zachránila život. Opravdovým hrdinným zachráncem v této situaci byl ale Jedi, který nebezpečí vycítil a dokázal jej správně dát najevo i spícím rodičům.

reklamy