Budete překvapeni, co dokáže stisknutí jediného bodu na chodidle

Odborníci v oboru akupresury velmi dobře ví, že Tai Chong je nejdůležitějším bodem na celém těle. Najít ho můžete na nártu chodidla. Klíčovým je zejména proto, že ovlivňuje mnoho tělesných funkcí a můžete se díky němu zbavit celé řady potíží. Stačí, když ho budete denně masírovat po dobu dvou minut. To je dobrý důvod, abyste se na tento akupresurní bod soustředili, co říkáte?

Jak tento bod najít?

Tai Chong se nazývá také bod LV-3 a jeho nalezení je samozřejmě základem úspěchu. Najděte místo, kde se spojuje palec s ukazováčkem. Přímo nad tímto spojením najdete bod, který je při stisknutí citlivější, než okolní oblasti. Tento krok je klíčový, ale samotné nalezení Tai Chong samozřejmě nestačí.

Pro nejlepší účinek musíte na toto místo vyvinout správný tlak. Použít můžete ukazováček nebo prostředníček. Zatlačte a držte dvě až tři vteřiny. Poté tlak směřujte proti kosti. Pak tlačte a držte po dobu asi pěti vteřin, povolte a postup opakujte. Celkově by masáž měla trvat alespoň dvě minuty. Chcete-li použít krouživý pohyb, veďte ho proti směru hodinových ručiček.

Čtěte také: Poslední číslo roku vašeho narození rozhodne o vašem osudu

Proč se do masáže pustit?

Někdy je i moderní medicína na lidské potíže krátká. Mnohem lepší je poté vsadit na alternativní medicínu, do které patří i akupresura. Masáží bodu LV-3 můžete získat mnoho pozitiv. Často je spojován s játry, ale to není jediná oblast, které dokáže pomoci. Stimulací tohoto bodu můžete dosáhnout:

  • snížení stresu, napětí, úzkosti a depresí,
  • zlepšení poruch trávení, snížení bolesti žaludku a odstranění kocoviny,
  • pozitivního vlivu při boji s Parkinsonovou chorobou,
  • léku proti bolesti nejrůznějších částí těla, včetně menstruačních křečí.

Metoda prověřená mnoha tisíciletími

Akupresura zaručeně není nic, o čem byste v minulosti neslyšeli. Má to samozřejmě svůj důvod, protože ji lidé využívají již po staletí. Jde o léčebnou metodu založenou na systému bodů, které se nachází po celém těle a jsou propojené s vnitřními orgány, které mohou při správné technice ovlivnit.