Moderní účesy s ofinou pro ženy 45+

Dámy starší 45 let mají k dispozici mnohem více moderních účesů, než si myslíte. Žena v tomto věku prostě musí mít styl a vypadat módní. Díky moderním účesům s ofinou jsou tak dámy svěží a elegantní. Ofina navíc velmi pěkně koriguje oválný obličej.

Pokud stále hledáte svůj styl, tento účes je jasná volba

Dlouhé vlasy s ofinou jsou univerzální variantou pro dámy nad 45 let. U takového střihu je ofina kaskádovitě napojena ke zbytku účesu, je tak jeho součástí. Pokud máte nesouměrně oválný obličej, vyhněte se geometrickým liniím a rozhodněte se pro ořezávání, vrstvení a lehký přechod ofiny podle účesu.

Střední bob s rovnou ofinou

Malá asymetrie ofiny významně přispívá k okouzlujícímu vzhledu zralých dam. Chcete-li dosáhnout maximálního účinku, stylisté doporučují nechat nejdelší prameny vlasů kolem obličeje. Jejich délka by měla být 2-3 centimetry pod středem brady.

Čtěte také: Rovnoměrná pleť beze skvrn a nepříjemných barvených tónů

Dlouhý vrstvený účes pro protáhlou tvář

Dlouhé lokny pomohou zakrýt známky stárnutí kolem očí. U vysokého čela není vhodná silná a hluboká ofina. Tenké prameny ofiny pomohou zjemnit celkový vzhled obličeje. Pokud se rozhodnete pro opravdu dlouhé vlasy, nezapomeňte opět na sestříhání. Avšak dávejte pozor, aby kadeřnice na nejdelší vlasy nepoužívala břitvu, konečky by mohly vypadat nezdravě.

Ofina a hranatý bob dokonale ladí

Kratší prostříhaná ofina zastíní nedokonalosti v horní části obličeje. Pokud do bobu přidáte několik odstínů, tento účes si můžete nechat na své hlavě vykouzlit, ať máte rysy jakékoliv.

Jemné vlasy nejsou důvodem k odmítnutí moderního účesu

Rovný prostříhaný bob s dlouhou ofinou, která splývá na obě strany, obličej zjemní a zatraktivní. Dobře zvolená délka vyhladí hranatý obličej a výrazné lícní kosti. V případě jemných je potřeba vyvarovat se příliš silné ofiny, která by tak okrádala o objem délky.

Pixie

Podlouhlé prameny vepředu krásně zdůrazňují oválné tváře. Poloprůhledná ofina, která prochází obočím, dokonale zakrývá malé vrásky a zdůrazňuje celkový příjemný vzhled.

Rovná krátká ofina vyhovuje všem

Nejdůležitější je správně posoudit stav a hustotu vlasů, stejně jako typ a věk. Dámy 45+ by vždy měly dát přednost ofině pod obočím, která skvěle zakrývá drobné nedokonalosti horní části a celkový vzhled zatraktivní.

A rada na závěr? Pozor na barvu!

Ženy po 40 jsou již dámy, které by se měly vyvarovat vlasových experimentů. Přehnaně asymetrické střihy, výrazné barvy a vyholená hlava jsou prvky vhodné pro o polovinu mladší dívky. Podle vizážistů jsou pro ženy v tomto věku vhodné světlejší barvy. Ty zjemňují rysy a potlačují mimické vrásky. Nejvhodnější volbou jsou pak odstíny v platinové, medové až hnědé blond.