5 faktů o dětech narozených v prosinci

Nejméně dětí se rodí v posledním měsíci roku. Právě proto se tyto děti berou vždy za zvláštní nebo ojedinělé. Čím se odlišují děti narozené v prosinci? A proč jsou jiné než všechny ostatní?

Reklama

Statisticky nejméně narozených dětí

Prosinec je měsíc, ve kterém se podle statistik rodí nejméně dětí. Přitom početí dítěte v dubnu se může zdát jako ideální čas, jaro je totiž přímo stvořené k lásce a romantice v každém milostném páru. Více početí však statistiky zaznamenávají v zimním období, kdy se lidí více drží doma a v teple domova počnou dalšího potomka.

Reklama

Podle vědců děti narozené v prosinci:

  • jsou ranní ptáčata
  • chlapci jsou většinou leváci
  • dožívají se vysokého věku
  • nejsou náladové
  • jsou sportovní typy

Španělští a italští vědci zjistili, že na rozdíl od dětí narozených v létě jsou ty prosincové děti spíše ranními ptáčaty. Vstávají brzy a také chodí dříve spát. Děti narozené v zimním období si drží kvalitu spánku tím pádem mnohem lépe i v dospělosti.

Reklama

Vědci vídeňské univerzity také přišli na to, že mezi chlapci narozenými od září do února je mnohem více leváků. Narozdíl od chlapců narozených v létě je mnohem větší pravděpodobnost, že budou psát levou rukou. Pr vědce stále zůstává nezodpovězenou otázkou, proč tomu tak je.

Dlouhověkost patří do vínku každého zimního dítěte

Pokud bychom věřili na sudičky, pak všem dětem narozeným v zimním období přidávají do vínku dlouhověkost. Tato skutečnost je podložená také výzkumem německých vědců, kteří uvádí, že věku 105 let se spíše dožije člověk narozený v prosinci než například v červnu.

Menší podrážděnost a celková psychická vyrovnanost jsou další vlastnosti dětí narozených v zimním období, zvlášť potom v měsíci prosinci. Děti narozené v letních měsících jsou mnohem více náladové či hádavé, alespoň narozdíl od klidných povah narozených v zimě.

Podle dalších studií jsou také děti narozené v zimním období mnohem větší sportovci. Jejich sportovní nadání a akční styl života se přisuzuje vitamínu D, kterému bylo každé dítě ve svém prenatálním věku více vystaveno skrz břicho své matky.

Reklama