Účesová klasika, která omladí a nikdy neomrzí

Skvělý střih od kadeřníka je jako dobře padnoucí sako. Prostě k vám sedne a cítíte se v něm dobře. Ať už máte rádi klasiku nebo neotřelé inovace, účes je vaší vizitkou a věřte, že klasika je stále in.

Kadeřníci jsou často také psychology, kteří k vašemu stylu, tvaru obličeje a věku vykouzlí ten správný střih vlasů. To, co nosíte i jak máte ostříhané a upravené vlasy, o vás vypovídá poměrně hodně. Oblečení a vlasy jsou vizitkou vaší osobnosti a odrazem vašeho sebevědomí. Víte, jaké jsou stálice mezi účesy?

Účesy, které jsou stále in

Poptejte se maminky nebo babičky, jaké účesy nosily v mládí. Je to až neuvěřitelné, ale některé věci fakt nestárnou a patří mezi ně i několik typů střihů, které sluší skoro každé ženě a v každém věku.

Čtěte také: Jemné a řídké vlasy zachrání správný střih

Prvním z nich je nesmrtelný bob, boban nebo prostě účes na boba. Proč ho nosí ženy s různými obměnami už sto let? Ano, tento účes nosily s velkou noblesou dámy už ve dvacátých letech minulého století. Odpověď je jednoduchá. Tento sestřih se hodí skoro ke každému obličeji, jeho údržbě nemusíte věnovat tak velké úsilí a sluší ženám všech věkových kategorií. Bob nebo tzv. mikádo je stále moderní a elegantní a vdechne vašim vlasům nový život. Záleží na vašem vkusu i šikovnosti kadeřnice nebo kadeřníka, jakým způsobem budete tento oblíbený účes nosit. Může být střižen na kratších ale i delších vlasech, které můžete vyhladit žehličkou nebo je lehce zvlnit. Účes založený na stejné délce vlasů dodá vašim vlasům objem. Dobře vyniknou i barevné proužky, které mohou být ve stylu tón v tónu.

Druhou takovou klasikou je krátký střih zvaný pixie. Účes si ničím nezadá s pánským střihem a volí ho spíše sportovně založené ženy. Trik tohoto sestřihu většinou spočívá v tom, že okolo uší a vzadu jsou vlasy ostříhané velmi krátce, zatímco na temeni hlavy jsou vlasy delší. Je to svěží účes do letních horkých dnů, ale oslníte s ním i ve večerní róbě. Pixie účesy nemusí být vůbec nudné, provzdušnit je můžete probarvením.

Jaké barevné odstíny volit?

Dámám ve zralém věku už občas mohou dělat vrásky šediny. Barva je dobrým pomocníkem, který vlasy oživí. Vhodnými barevnými odstíny jsou světlé tóny jako blond, popelavě šedá nebo třeba světlá hnědá. Podle typu vaší pleti volte buď teplý nebo studený odstín barvy. Pro ženy v nejlepších letech už nejsou příliš vhodné velmi tmavé odstíny, které obličej zarámují a v pokročilém věku působí až příliš striktně.