Jak udržet svůj domov čistý pomocí glycerinu?

Lidé, kteří pracují v lékařství, mají určitou výhodu. Vědí, na co se jiného se ještě dají použít určité prostředky, které by jinak skončily v popelnici. Při úklidu domácnosti tak můžete využít například glycerin, který se hodí především na leštění oken a zrcadel.

Lékárnice vědí, co se na úklid vhodné

Jeden muž vyprávěl příběh o své babičce, která velmi často chodila do lékárny. Nevyzvedávala si tam ale léky pro sebe, chodila si kupovat glycerin, který brala ve velkém množství. Používala ho totiž na úklid celé domácnosti. Díky glycerinu se jí doma leskla nejen okna, ale také zrcadla. A nezapomněla tento skvělý přípravek doporučit i dále.

Babička dokonce prozradila, co všechno s jeho pomocí doma dokáže vyčistit a umýt. Jak se tedy může glycerin použít? Umí například zabránit tomu, že se na určitých površích nebude usazovat prachy. Stačí ho jen nanést na povrch, kde vytvoří ochranný film. Utírání prachu pak bude mnohem snazší a nebudete ho muset dělat tak často. Další možností, jak glycerin použít, je na vlasy. Díky němu budou silnější a lesklejší.

Čtěte také: Dříve „muž bez domova“, dnes hrdý majitel kontejnerové domku. Jakým způsobem si mladý architekt poradil s životní výzvou?

Dávejte si pozor při manipulaci s látkou

Jak správně glycerin používat? Musíte smíchat glycerin s vodou a vznikne tak roztok glycerolu. Takto připravenou směsí můžete ošetřit povrchy v celé domácnosti a budete mít jistotu, že budou nejen čisté, ale také chráněné před prachem a dalšími nečistotami. Můžete ho využít dokonce na podlahu, která bude čistá o něco déle než normálně. Glycerin najdete v každé lékárně, nestojí mnoho peněz, ale udělá velkou službu.

Dá se dokonce použít i na vlasy. Můžete ho smíchat s různými éterickými oleji, ovocem nebo jejich odvarem. Dejte ale pozor na to, aby výsledná směs nebyla na vaši pokožku hlavy příliš agresivní. Glycerin, který najdete ve vlasových maskách, může zmírnit podráždění hlavy a vlasů.