Jak vyčistit koupelnu? Držte se jednoduchého postupu

Pokud z nějakého důvodu koupelnu dlouho nepoužíváme, nebo pokud nebyla delší dobu čištěná, V takovém případě se na keramických površích a kachličkách může objevit velmi ošklivý žlutý a hnědý povlak, stopy barev na vlasy a další nečistoty. Pokud zaschnou, může být velmi náročné je umýt a celou koupelnou vydrhnout.

Odstraňte vše, co by vám mohlo překážet

Při mytí koupelny je dobré začít s dlaždicemi. Před generálním čištěním je také vhodné odstranit z vany veškeré lahvičky, hygienické prostředky a mýdla, aby při úklidu nepřekážely. Ideálně je vložte do krabice a dejte někam, kde nebudou překážet. Pokud potřebujete vymýt police a skříňky, vykliďte i je. Sundejte sprchový závěs, zvláště pokud je už žlutý a špinavý. Lepší než zdlouhavé čištění je závěs rovnou vyhodit a pořídit nový, pokud nebyl několik let udržovaný.

Pak už můžete začít drhnout dlaždice. Naneste na ně čisticí prostředek a nechte působit, bude pomalu stékat po stěně a vytvářet bílé stopy. Na stěny vany nalijte bělidlo a do vany napusťte vodu. Takto nechte prostředek působit přes noc. Stejným způsobem můžete umýt toaletu a umyvadlo. U skříněk je nutné zvýšit opatrnost, zejména co se týče čisticích prostředků.

Čtěte také: Vložte vajíčka do misky na led a dejte zamrazit do mrazáku. Až vajíčka vyndáte a uvidíte výsledek, budete to dělat každý den!

Na police zkuste prací gel

Prach a drobné nečistoty odstraňte vlhkým hadříkem, v krajním případě pracím gelem. Nalijte trochu přípravku do rozprašovače, přidejte vodu a výslednou tekutinu nastříkejte na police. Pak vše otřete vlhkým hadříkem. Jako poslední umyjte podlahy a než umístíte kosmetiku zpět do polic, vytřiďte prošlé krémy a tuby.

Před úklidem nezapomeňte zkontrolovat dostatek utěrek, gumových rukavic a měkkých houbiček. Nikdy nepoužívejte drátěnku, jelikož poškozuje keramické povrchy. Pokud používáte bělidlo nebo jiné agresivní prostředky, nasaďte si masku a dobře větrejte. Počítejte s tím, že pořádný generální úklid může trvat i několik hodin, záleží na míře znečištění.

Zdroj: xitrosti.com