Jeden obyčejný přípravek vám pomůže k zářivému prádlu

Každá kultura má svá tajemství týkající se chodu domácnosti. Jedna žena, která musela několik let pobývat se svou sestrou ve Spojených státech amerických, se naučila trik, díky kterému je vyprané prádlo vždy dokonale čisté. V Americe lidé využívají především prádelny, je to pro ně levnější než platit doma elektřinu a vodu.

Trik je přímo z prádelny

Žena při jedné takové návštěvě prádelny potkala místního pracovníka. Ten jí prozradil, v čem spočívá tajemství dokonale vypraného prádla, které nebledne a nemění barvu. Navíc funguje pro všechny druhy látek a nestojí prakticky nic. Celý trik spočívá v přidání octa místo aviváže. Stačí jeden šálek a oblečení bude jako nové. Rozzáří se a vy nebudete muset oblečení vyhazovat.

Ocet funguje jak na bílé prádlo, které už zašedlo, tak na barevné oblečení, které díky němu bude jasnější a zářivější. Kyselina octová navíc prádlo změkčuje, proto je ideální k máchání ručníků a ložního prádla. Ocet dále vyřeší problémy se statickou elektřinou. Pokud máte oblečení, které se na vás lepí a jiskří, přidejte při praní ocet a problém se vyřeší.

Čtěte také: Místo návštěvy zubaře vlašské ořechy. Jejich skořápky odstraní zubní kámen

Zbaví oblečení zápachu

Pachy jako benzín, pot, cigaretový kouř nebo plísně se běžným mytím jen těžko odstraňují. S octem se jich ale zbavíte během chvilky. Nemusíte se bát, že oblečení bude po vyprání nepříjemně cítit, jak bude prádlo schnout, ocet vyčpí. Je to také skvělé řešení, pokud máte doma tvrdou vodu, jelikož ocet ji změkčí a poradí si i s vodním kamenem.

Někdy se stane, že na oblečení zůstanou hrudky pracího prášku, případně, že se tekutý prostředek dostatečně nevymáchá a vytvoří na oblečení bílé skvrny. Opětovné máchání problém vyřeší, ale je neekonomické. Daleko lepší j přidat do pračky právě ocet, který veškerý prášek nebo zbylý gel dokonale smyje. Pokud i vy toužíte po dokonale čistém, měkkém a svěžím oblečení a zároveň chcete pečovat o svou pračku, přidávejte ke každému praní kuchyňský ocet.

Zdroj: xitrosti.com