Počasí se na jaře neustále mění a je těžké se v něm orientovat. Předtím, než začne naše záhony spalovat silné slunce, měli bychom se postarat o pečlivé hnojení ovoce a zeleniny. Jestli chcete mít velkou úrodu domácích rajčat, musíte se jim postarat o živiny. Skvělou možností, jak to můžete udělat, je kvasnicové hnojivo. Uvidíte, že porostou jako šílená a budete mít obrovské plody.
Přírodní hnojivo je vždy nejlepší možností
Příprava domácího hnojiva je velmi jednoduchá, ať se rozhodnete pro jakoukoli alternativu. Droždí snadno zakoupíte v potravinách a během chvilky získáte velmi efektivní hnojivo na rajčata a mnoho dalších druhů zeleniny. Třílitrovou nádobu naplňte vodou pokojové teploty, přidejte ½ šálku cukru a 100 gramů droždí. Důkladně promíchejte, aby se cukr i droždí dokonale rozpustili.
Nádobu zakryjte látkovou utěrkou a položte na teplé místo. Jednou za čas obsah nádoby promíchejte. Hnojivo bude hotové, až skončí proces fermentace. Stačí, když nádobu takto necháte stát alespoň 24 hodin, aby se aktivovaly kvasinky. Právě ty jsou pro hnojení velmi důležité, protože přináší všechny pozitivní vlastnosti, které rajčata a další zelenina potřebují.
Jak hnojivo aplikovat?
Jakmile budete mít hnojivo fermentované a připravené k použití, vezměte si pouze 1 šálek této tekutiny. Nalijte ho do kbelíku vody a nalijte 1 litr této tekutiny na každý keř rajčat, kterému chcete dopřát trochu více živin. Během jednoho léta proveďte tento postup alespoň 3krát, abyste znásobili efektivitu kvasnicového hnojiva.
Hnojivo nalijte vždy na půdu pod keříkem. Nikdy ho nelijte přímo na rostlinu, protože ji můžete poškodit. Stonky rajčat díky tomuto roztoku budou mnohem odolnější a plody větší, chutnější a krásnější. Díky tomuto hnojivu si můžete pochutnat na čerstvých, šťavnatých a sladkých rajčatech během celé sezóny. Nezapomínejte ale také na ochranu proti škůdcům, kteří mohou úrodu zničit, i když jí poskytnete dostatečnou výživu.
Zdroj: tudasfaja.com