Dánský lékař je zklamán dnešními rodiči. Proč?

Dánský lékař Janes-Christian Holm věří, že dnešní rodiče kazí své děti. Byl by rád, aby rodiče vzali zpět svou rodičovskou moc a rozhodovali o každém aspektu života jejich dětí, jako tomu bylo v minulosti. Díky tomu bychom mohli mít dobře vychovanou, zdravou a dobře fungující generaci mladých lidí. V Dánsku se tento lékař věnuje léčbě obezity u dětí, takže se na věc dívá hlavně z hlediska stravy u dětí.

„Žijeme ve velmi neomezené době, kde mají děti příliš mnoho volnosti. Děti nemají přehled, aby se samy rozhodovaly, co budou jíst, jaké oblečení nosit, jestli sportovat nebo kdy jít spát,“ říká lékař. „Pokud nerespektujete, že vztah rodič-dítě je mocenský vztah, kde rodiče každý den kontrolují, stanovují limity, korigují a jsou vzorem, pak ve výchově dítěte selháváte.“

https://sosialnytt.com/

Rodiče neříkají ne na nic

Mnoho rodičů dnes přechází na volnější výchovu, kde děti získávají autonomii nad svým tělem a životem od útlého věku. Bohužel někteří rodiče to dovedli příliš daleko a rozhodli se, že nechají děti rozhodovat o všem a nikdy jim neřeknou ne. To je velká chyba, protože děti mají svou osobnost, ale stále jsou to děti. Určitá možnost rozhodování je pro ně skvělá, ale základní kontrolu rodič provádět musí.

Čtěte také: Záhadný odchod matky se po 23 letech rozluštěn – Toto je překvapivé zjištění, proč matka odešla!

Neváhejte a změňte svůj postoj k výchově

Každý rodič se musí rozhodnout, co je jeho cílem pro dítě. Podle toho se musíte naučit říkat ne. Děti mají rády sladkosti, sycené nápoje, televizi a moderní technologie od rána do večera. Jakmile jim nikdy neřeknete ne, budou se potýkat s nadváhou, obezitou, nebudou chodit ven a negativně to ovlivní jejich fyzické zdraví a mentální vývoj.

Možná budete mít doma trochu více konfliktů, protože dítěti začnete zakazovat sladkosti každý den a omezíte televizi nebo tablet na hodinu denně. Na druhou stranu ale získáte zdravé dítě, které vám jednoho dne poděkuje za to, že jste ho nenechali jíst jen nezdravé jídlo, donutili jste ho sportovat, chodit ven a rozvíjet své koníčky.

Zdroj: sosialnytt.com