Matka 4 dětí darovala orgány 12 lidem!

Kathleen Thorsonová je statečná žena a oddaná matka. Svým příběhem dokázala oslovit mnoho lidí a hned 12 lidí zachránila svým rozhodnutím. Mnoho lidí a jejich rodin má nyní šanci prožít normální život. Její vlastní děti přitom zůstali bez matky, kterou budou postrádat po zbytek svého života. Její čin byl srdcervoucí a je úžasné, že se takto dokázala obětovat.

Extrémně vzácný případ dárcovství

Mezi námi je jistě mnoho dárců orgánů, kteří by je v případě automobilové nehody nebo jiné příčiny náhlého úmrtí chtěli darovat lidem, kterým mohou zachránit život. Většinou se ale jedná jen o dárcovství jednoho nebo dvou orgánů. Kathleen se ovšem rozhodla darovat hned 12 orgánů. Kathleen porodila své čtvrté dítě a o pár dní později přijela do nemocnice kvůli intracerebrálnímu krvácení. Zůstala hospitalizovaná několik dnů, ale nevypadalo to s ní dobře.

https://www.newsitamea.gr/

Touha dát život jiným lidem byla velmi silná

Kathleen podstoupila okamžitě hned několik operací, ale její stav byl velmi vážný. Lékaři ji bohužel nedokázali zachránit a pomoci jí, aby se mohla vrátit za svými dětmi a manželem. Jejím posledním přáním bylo, aby lékaři využili její orgány pro lidi, kteří je potřebují. Ona sama umírala, ale myslela jen na pomoc ostatním. Žena byla naprosto zdravá. Její zdravotní potíže souvisely jen s porodem. Díky tomu mohli lékaři darovat neuvěřitelné množství orgánů.

Čtěte také: Otec nechala samotnou dceru se psem v obýváku a odskočil si: Koukněte se na kouzelné video, které zachytila bezpečnostní kamera!

Zachránila život 12 lidem!

Lékaři byli schopni darovat 12 orgánů dalším pacientům, včetně srdce a plic. Zdravotní sestra jí přitom řekla, že šance na darování tak velkého počtu orgánů je menší než 1 ku milionu. Lékařům se to ovšem podařilo. Příběh této statečné ženy inspiroval a dojal mnoho lidí, kteří vybrali již více než 96 000 dolarů na podporu jejího manžela a jejich čtyř dětí. Danny, Grace, James a nejmladší Teddy díky tomu nebudou pod finančním tlakem, ale maminka jim bude stále chybět.

Zdroj: newsitamea.gr