Zamítli jí mamograf kvůli nízkému věku. Nyní bojuje s rakovinou

Mladá žena nyní bojuje s rakovinou prsu ve 4. stádiu a je v kritickém stavu, protože ji lékař dvakrát odmítl udělat mamografii. Philecia La’Bounty je 34letá žena, která sdílí svůj boj na TikToku od července 2022. Již v roce 2018 si našla malou bulku, která podle ní nebyla běžnou prsní tkání. Navštívila svého lékaře, ale jeho přístupem byla velmi zklamaná.

https://www.newsitamea.gr/

Mamografii lékař odmítl kvůli věku

„V té době mi bylo 29 let a odpověď na lékařskou žádost byla zamítnuta kvůli věku a žádné rodinné anamnéze,“ řekla mladá žena. Brzy si podala druhou žádost o provedení mamografie, ale byla znovu odmítnuta kvůli svému věku. Krevní testy byly v pořádku a neměla žádné další příznaky ani cysty. Lékaři proto odmítli důkladnější vyšetření nebo léčbu.

https://www.newsitamea.gr/

Jednoduše ženě řekli, že je příliš mladá na rakovinu prsu. Mysleli si, že je zdravá a tkáň v prsu je obyčejná cysta. O osm měsíců později se vrátila na kliniku, protože byla bulka mnohem větší a začalo to pro ni být velmi nepříjemné. Nádor měl v té době již osm centimetrů. V tuto chvíli jí lékaři najednou dělali nouzový ultrazvuk i mamografii.

Čtěte také: Agáta Hanychová(38) její děti se bály Jaromíra Soukupa(54)? Prý je Vše jinak jak vypadá líčí Soukup.

https://www.newsitamea.gr/

Nenechte se odmítnout, když máte pocit, že s vámi něco není v pořádku

Kromě ultrazvuku a mamografie žena podstoupila také osm biopsií, PET vyšetření a magnetickou rezonanci. V tu chvíli věděla, že má rakovinu a je to velmi vážné. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu prsu ve čtvrtém stádiu, která se rozšířila do plic, hrudní kosti a lymfatických uzlin. Okamžitě podstoupila šest chemoterapií. Nyní pokračuje v 5týdenních cyklech chemoterapie.

https://www.newsitamea.gr/

Tato mladá žena v současnosti bojuje o holý život, protože ji lékař odmítl důkladně vyšetřit. Velmi dobře věděla, že s ní není něco v pořádku a má v prsu bulku. Kdyby lékaři zasáhli ihned, nemusela se nemoc dostat takto daleko. Nyní sdílí svůj příběh, aby inspirovala další pacienty. Nenechte se u lékaře odbýt a trvejte na vyšetření, i když může být negativní.

https://www.newsitamea.gr/

Zdroj: newsitamea.gr