Trampolína může být pro děti neuvěřitelně nebezpečná!

Po celém světě se nachází zábavní zařízení, ve kterých se nachází nespočet trampolín. Určené jsou hlavně pro děti, aby si mohli pořádně užít zábavu. Bohužel trampolíny pro ně představují obrovské nebezpečí, které si většina rodičů vůbec neuvědomuje. Jedna maminka varovala na sociálních sítích před tímto nebezpečím, protože její syn skončit na celé měsíce v nemocnici.

https://cafemom.com/

Trampolína může být nebezpečná pro malé i větší děti

Lékaři již mnoho let upozorňují na to, že skákání na trampolíně může být pro děti nebezpečné. Riziko vzniká hlavně pro kyčle u malých dětí do 6 let. Pro větší děti jsou nebezpečné hlavně z pohledu možných úrazů. Ve chvíli, kdy je na jedné trampolíně více dětí, mohou se špatně navzájem odrazit. Bohužel tímto způsobem mohou vzniknout vážné zlomeniny, otřes mozku a další úrazy.

Ve chvíli, kdy vyrazíte do parku s trampolínami, na to musíte myslet. Na jediné trampolíně bude hodně dětí, které budou skákat. A každé z nich bude skákat v jiném rytmu. Tímto způsobem se mohou zranit. Někteří rodiče se rozhodli sdílet své zkušenosti a varovat další rodiče, aby své děti chránily před velkou bolestí a zraněním, které může vést k doživotním následkům.

Čtěte také: Plánovali jedno dítě, teď mají hned tři!

https://cafemom.com/

Po nehodě zůstal chlapec měsíce v nemocnici

Dominikovi bylo 9 let a slavil narozeniny v zábavním parku s trampolínami. Na stejné trampolíně skákat i další chlapec. Dominik se špatně odrazil a skončil s vážným zraněním. Ukázalo se, že jeho noha se zlomila hned na několika místech. Lékaři museli celou nohu zafixovat a chlapec ležel několik měsíců v nemocnici. Nemohl se ani pohnout a po nějaké době si zvykl vykonávat potřebu do nádoby.

Jeho matka byla v šoku, když jí lékař řekl, že to rozhodně není první zranění z trampolíny, které viděl. Ve skutečnosti se jedná o poměrně častou příčinu zranění u dětí. Podle Americké akademie pediatrů na této atrakci mohou vzniknout dětem zranění, jako jsou zlomeniny, podvrtnutí, řezné rány nebo poranění páteře. Měli byste proto zvážit, jestli své dítě na trampolínu pustit.

https://cafemom.com/

Mnoho rodičů má podobné zkušenosti

Matka Dominika sdílela jeho příběh na Facebooku. Mnoho rodičů na něj začalo reagovat s vlastními zkušenostmi. A většina z nich byla velmi negativní. Hodně rodičů řeklo, že jejich děti odešly z trampolíny se zlomenými kostmi nebo dokonce se zlomenou čelistí. Jejich příběhy ukazovaly velmi špatnou tvář zábavních parků s trampolínami pro děti.

Žádný z těchto rodičů netušil, že jsou jejich děti v nebezpečí. Bohužel většina lidí si toto riziko neuvědomuje a myslí, že jsou trampolíny naprosto bezpečné. Děti do 6 let by tam neměly chodit vůbec, protože si mohou poškodit kyčle. U starších dětí zvažte, jestli je to dobré rozhodnutí. Jestli je budete chtít potěšit, měly by být na trampolíně sami bez dalších dětí.

Zdroj: cafemom.com