11-letý autistický chlapec selhal ve školních testech. Ze školy chlapcově mámě poslali neobvyklý list. Jeho obsah Vás dojme k slzám!

Učitele, jako je Ruth Clarsksonová, by mělo chodit po světě rozhodně více. Po přečtení tohoto článku se možná i Vy připojíte k tisícům lidí souhlasně pokyvujícimi hlavami. Ben Twist má 11 let a trpí autismem.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Před několika měsíci se Ben spolu se svými spolužáky zúčastnil školních testů SAT. Přestože se snažil nejvíce, jak uměl, nepodařilo se mu zkoušky udělat a selhal. Naštěstí jeho učitelka měla na celé neštěstí jiný názor.

Čtěte také: Výborné Ledové smetanové kostky

Dojemný dopis mámě

Učitelka Ruth Clarksonová pracuje v Lansbury Bridge School & Sports College už nějaký ten rok a za ten čas stihla poznat množství dětí, jejich kvality, ale i nedostatky. Paní učitelka má na život očividně velmi zdravé názory a ty se nebála prezentovat i před zklamanou Benovou rodinou. Jeho mámě poslala dopis, ve kterém poukázala na množství Benova talentu, který však žádný podobný test nemůže odhalit.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Vyzdvihla jeho umělecký talent, sportovní dovednosti, ale i hudební nadání. Dojetí má ě napsala o chlapcově laskavosti vůči spolužákům, ale také o jeho prospívající a stále více vzrůstající samostatnosti a nezávislosti od kamarádů ve škole. Gail Twistovou dopis od paní učitelky tak dojal, že se ho rozhodla nasdílet na sociální síť s titulkem: „Jsem dojatá.“

Učitelka chtěla matku nejen povzbudit, ale také vyjádřit svůj názor, že testové a vědomostní znalosti ještě neurčují, jakými jsme lidmi. Neměří naši lidskou hodnotu, která je tisícinásobně vyšší než vzdělání a znalosti. Naše přednosti ukáže a vyzvedne sám život, ale i to, jak jsme schopni v něm obstát, a zda dokážeme být správnými lidmi se srdcem na tom správném místě. Že by inspirace i pro naše školství?