Aktuální informace: Policie pátrala po střelci před tragédií?

V centru Prahy, na Palachově náměstí, došlo k tragickému incidentu, který otřásl celým městem. Ve středu dění se stala budova Filozofické fakulty, kde nejméně 15 osob přišlo o život, včetně pachatele, a několik dalších utrpělo vážná zranění. Situace je stále vývojová, a záchranná služba upozorňuje, že počet obětí by mohl ještě stoupnout.

Reklama

První informace o střelbě se objevily v časných odpoledních hodinách, což vyvolalo masovou paniku a zděšení mezi studenty a zaměstnanci Filozofické fakulty. Naštěstí se podařilo rychle eliminovat střelce, ale následky této tragédie jsou stále závažné.

Reklama

Původní hlášení zmiňovalo 11 obětí, včetně pachatele. Avšak později toto číslo upřesnil policejní prezident Martin Vondrášek, který potvrdil, že nejméně 15 lidí zemřelo a 24 dalších bylo zraněno. Policie okamžitě uzavřela okolí budovy, přerušila dopravu a vyzvala obyvatele, aby se v této oblasti nezdržovali.

https://twitter.com/spacirung/status/1737866874505797929?s=20

Studenti a zaměstnanci Filozofické fakulty se snažili chránit své životy tím, že se zabarikádovali ve třídách a knihovně. Nakonec byli evakuováni policií a přemístěni do bezpečí nedalekého Rudolfina. Na místě proběhla pyrotechnická prohlídka, aby se zjistilo, že neexistuje další nebezpečí.

Reklama

Náměstí Jana Palacha a okolí bylo uzavřeno až do rána, a doprava byla odkloněna. Na místě se objevilo mnoho záchranných vozidel, včetně speciálního záchranného vozu Fénix. Pražské nemocnice byly připraveny na příjem zraněných osob.

I přes paniku a strach, který tento incident vyvolal, byla situace postupně zvládnuta. Identita střelce zůstává zatím neověřená, ale policie prověřuje spojitosti s násilnou smrtí muže v regionu. Filozofická fakulta potvrdila, že k incidentu došlo v jejich budově, a spolupracuje s policií, která stále provádí vyšetřování této tragédie.

Veřejnost zůstává v napětí a očekává další informace o tomto šokujícím incidentu, který zasáhl střed Prahy. Naše myšlenky jsou s oběťmi a jejich rodinami v této těžké chvíli.

Reklama