Všechny si rády pochutnáme na chutném jídle a pokud má málo kalorií, je to velké plus, protože můžeme mlsat bez výčitek. Následující recept Vám ukáže, jak si připravit salát, který je nejen chuťově skvělý a dietní, navíc je i nesmírně zdravý. Hodí se jako lehká večeře, ale i jako příloha k jídlu, či svěží chuťovka na grilovačku. Příprava je nesmírně jednoduchá a jen co okusíte první sousto, tento salát si navždy zamilujete.
Receptů na jídla s nízkým počtem kalorií není nikdy dost. Sejdou se stále, když nás zachvátí večerní hlad nebo máme chuť mlsat. Tento salát si můžete dopřát v jakékoli části dne a nemusíte mít kvůli tomu výčitky. Je nádherně křupavý a voňavý a připravit ho zvládne i začátečník. Recept si určitě zapište, tuto lahůdku budete od nynějška připravovat pravidelně.
Co budete potřebovat?
- 1/4 červeného zelí
- 1 mrkev
- 1 jablko
- 1 řepu
- 1 ředkev
- 1 citrón
- 30 g zázvoru
- 1 polévkovou lžíci medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml vody
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Zelí omyjte a odstraňte z něho košťál a tvrdé části. Následně jej nakrájejte na tenké proužky a umístěte do velké mísy.
Mrkev očistěte a nakrájejte na tenoučké proužky nebo hrubě nastrouhejte na struhadle. Stejně postupujte při ředkvi.
Očistěte si řepu a nastrouhejte ji na struhadle na větší kousky.
Jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Následně ho umístěte do misky, zalijte vodou a přidejte šťávu z poloviny citronu. Nechte asi minutu odstát. Jablko tak získá skvělou chuť a nechytí černý nádech. Následně jablka přidejte k salátu.
Zázvor nyní nastrouháme na jemno a přidáme k němu 1 polévkovou lžíci šťávy ze zbývající poloviny citronu. Následně přidáme med, olivový olej sůl a pepř podle chuti. Vše dobře zamícháme a přidáme k ostatním surovinám na salát.
Celý salát důkladně promícháme a můžeme přidat i různé čerstvé bylinky.
Skvělý dietní salát je hotový a my Vám přejeme dobrou chuť!