Babiččin stoletý recept předávaný z generace na generaci na ty nejlepší zavařované jahody – uložte si jej, než zmizí!

Toužíte po něčem dobrém, co si budete moci dát kdykoliv budete chtít? Chcete si dopřát sladkou tečku za úspěšným dnem, ale bez výčitek? Máte rádi ovoce? Co si takhle dopřát jedno z nejoblíbenějších druhů ovoce, a to přímo v jeho vlastní šťávě? Pokud už se vám sbíhají sliny na jahody, pak jste se trefili do černého, nebo spíše do červeného? Je to zřejmě jedno, každopádně jahody ve vlastní šťávě (džem, marmeláda) podle tohoto receptu prostě musíte vyzkoušet. Jejich příprava je snadná a zvládne to naprosto každý. Pojďte se do toho pustit, než bude pozdě.

Jahody kdykoliv

Jahody, jak jistě všichni víme, není ovoce, které by bylo na naší půdě dostupné neustále. Jsou období, kdy je prostě čerstvé neseženete a musíte pro ně do obchodu. Zde jsou ovšem zabalené v mnoha plastových obalech, a navíc musely urazit dlouhou cestu ze zahraničí. Naopak v létě jich je na našich polích celá fůra a máte dokonce možnost si je i sami nasbírat. Čerstvé jahody vám dnes ovšem nenabízíme. Místo nich vám nabídneme jahody ve vlastní šťávě, tzv. džem nebo marmeládu, jenž velmi snadno připravíte.

Potřebné suroviny

Pokud se vám už teď na ně sbíhá chuť, pak neváhejte a obstarejte si následující suroviny a ingredience na jejich přípravu: 5 kg jahod a 1,5 kg Sahary. Hlavně vaše děti budou mít obrovskou radost, protože jim připravíte zdravou a chutnou svačinku, kterou si zamilují a budou ji po vás neustále chtít. To nebude problém, protože díky tomuto receptu si jí budete moci připravit, kolik jen budete chtít.

Čtěte také: Tohle budou hity letošního roku 2020. Nejmodernější vlasy pro ženy jakéhokoliv věku, díky nimž omládnete!

Jahody a cukr

Vezměte si k přípravě jen čistě jahody, které předtím řádně očistěte a zbavte je listů a nečistot. Následně je dejte do sklenice až po okraj a zasypte je cukrem Sahara. Nechte sklenici v lednici přes noc. Na druhý den dejte sklenici do hrnce s vodou, která je naplněna vodou až 2 cm po okraj. Vodu přiveďte k varu a vařte po dobu 6 minut. Pak už jen stačí pořádně zašroubovat.