Babička mi dala recept na tento dietní bavorský krémový dezert, který je lehký a připravený za pár minut!

Už jste někdy zkoušeli tento výborný dezert, jehož původ je někde v Bavorsku? Pokud ano, určitě si vzpomenete na jeho chuť. Jde o pravé kulinární kouzlo, na které je použitý dortový krém. Je opravdu výborný a v tomto článku vám ukážeme, jak si ho udělat
doma během několika minut a v podstatě za malé peníze.

Reklama

Problémem ale je, že tento dezert obsahuje dostatek kalorií, protože recept poskytuje máslový krém, mléko, vejce …, ale dnes vás můžeme utěšit, protože vám ukážeme dietní verzi. Tento bavorský krém je povolen i těm, kteří sledují svou postavu a snaží si udržet štíhlou linii.

Je absolutně výborý!

Ingredience:

1,5 šálku čerstvého mléka
cukr ( podle chuti )
3 žloutky
300ml krému
4 lžíce vody
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce želatiny

Reklama

Příprava:

1. Do žloutků nasypeme cukr a přivedeme na nízkou teplotu. Potom nalijeme mléko do kastrůlku a ohříváme po dobu 10 minut za stáléo míchání. Nesmíte nechat vařit! Včas odstraňte z plotny.

2. Smíchejte nízkotučnou smetanu nebo jogurt s vanilkovým extraktem.

3. Namočte ( zřeďte ) želatinu podle pokynů na obalu. Pak ji nalijte do směsi mléka a vajec a mícháme. Nechám chladnout při pokojové teplotě.

4. Přidejte smetanu, dobře promíchejte a nalijty do mísy. Pak vložte do chladničky. Pak už je hotovo 🙂

Konzistence konečného produktu je z velkké části určována množstvím želatiny. Dejte trochu víc, abyste získali konzistenci palačinky nebo o něco méně na dezert s konzistencí, jako je zmrzlina.

Reklama