Banánová rolka je trochu netradiční roláda se skvělou chutí

Domácí rolády jsou velmi populární a překvapivě jednoduché. Rolka s čerstvým banánem je velmi zajímavým a jedinečným způsobem, jak si na ovoci pochutnat a zároveň si užít domácí dezert. A jestli k vám přijdou hosté, kterým chcete nabídnout něco ke kávě a nechcete běžet do obchodu pro drahý a příliš sladký dezert. Mnohem lepší variantou je domácí pochoutka, kterou připravíte během chvilky.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na domácí rolku s banánem nepotřebujete příliš mnoho a zajisté si pochutnáte. Ozdobit si ji můžete podle svého vkusu a chuti. Hlavní je, abyste měli správně zralý banán, protože jinak nezískáte správnou sladkost ani příjemně měkkou strukturu uprostřed rolády. Na přípravu potřebujete jen:

  • vejce – 4 ks,
  • cukr – ½ hrnku,
  • vanilka – podle chuti,
  • mouka – ½ hrnku,
  • máslo – 2 lžíce,
  • med – 2 lžičky,
  • šlehačka – ¼ hrnku,
  • banán – 1 ks,
  • kandované ovoce nebo strouhaná čokoláda – na ozdobu.
Shutterstock

Pracovní postup

Do velké mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte nadýchanou, světlou pěnu. Poté prosejte do vaječné směsi mouku a vše důkladně promíchejte. Do těsta přidejte měkké máslo a med. Znovu důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience dokonale propojily do jednotného těsta. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Než se předehřeje, rozválejte těsto na plát a plech vyložte pečicím papírem. Pečte těsto po dobu 10-15 minut.

Shutterstock

Po upečení nechte těsto lehce vychladnout. Vyšlehejte si šlehačku do hustého krému a potřete s ní celý plát těsta. Na jeden okraj položte oloupaný banán. Těsto s pomocí pečicího papíru jemně a opatrně srolujte do tvaru klasické rolády. Dávejte si pozor, aby těsto nepopraskalo a nečekejte, než kompletně vychladne. Musí být ještě teplé. Vršek rolky můžete posypat moučkovým cukrem, ozdobit šlehačkou ve spreji nebo zalít rozpuštěnou čokoládou. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama