Barevný a chutný dezert s čerstvými jahodami

Chcete potěšit svou malou holčičku? Připravte jí nádherně růžový, jahodový dort. Nejen krém, ale také korpus bude mít růžovou barvu. Na narozeninovou oslavu pro holčičku, svatbu nebo rozlučku se svobodou jde o jedinečnou volbu. Na talíři vypadá nádherně a užijete si přírodně sladkou chuť jahod. Máte-li jahody na zahradě, využijte toho a připravte si v létě tento krásný a chutný dezert.

Reklama

Co budete potřebovat?

Domácí dorty jsou na přípravu mnohem jednodušší, než si myslíte. Zvládnete to poměrně rychle a na tento recept nepotřebujete ani příliš mnoho ingrediencí. Díky směsi na korpus si všechno připravíte velmi rychle a užijete si nadýchaný korpus. Na výrobu tohoto vynikajícího dortu potřebujete:

  • směs v prášku na vanilkový dort – 1 balíček,
  • mouka – 3 lžíce,
  • jahodové želé – 85 gramů,
  • voda – ½ šálku,
  • rostlinný olej – ¾ šálku,
  • čerstvé nebo mražené jahody (rozmačkané) – 1 šálek,
  • vejce – 4 ks.
Shutterstock

Na polevu:

  • jahody – 1 šálek,
  • máslo (měkké) – ½ šálku,
  • moučkový cukr – 4 šálky,
  • vanilkový extrakt – 1 lžička.

Pracovní postup

Troubu předehřejte na 175 stupňů. Dvě kulaté dortové formy o průměru 23 cm vymažte tukem a vysypte moukou. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, tedy koláčovou směs, mouku a jahodové želé. V samostatné míse smíchejte vodu, rostlinný olej, 1 šálek rozmačkaných jahod a vejce s pomocí elektrického mixéru. Suchou a mokrou směs spojte dohromady a důkladně promíchejte. Těsto rovnoměrně rozdělte mezi dvě připravené formy a pečte po dobu 25-30 minut.

Shutterstock

Po upečení nechte koláč vychladnout ve formách asi 10 minut a poté je přesuňte na mřížku. Tam je nechte zcela vychladnout. Vyšlehejte si máslo do krémové konzistence. Postupně přidávejte moučkový cukr a míchejte. Poté přidejte rozmačkané jahody a vanilku. Prošlehejte na střední rychlost mixérem. Pro sestavení položte na servírovací talíř jeden plát těsta, naneste většinu krému, zakryjte druhým plátem těsta a nakonec ozdobte vršek dortu zbývajícím krémem. Nechte vychladit a podávejte.

Zdroj: kochen-und-backen.kora-show.live

Reklama