Bombastické pomazánky, které připravíte z pár surovin. Každý kdo je ochutnal chtěl hned recept, pouze teď ho dávám i vám! -
Menu

Bombastické pomazánky, které připravíte z pár surovin. Každý kdo je ochutnal chtěl hned recept, pouze teď ho dávám i vám!

Svěží Guacamole s avokádem a zeleninou

  • 1 chilli paprička
  • 3 avokáda
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 hrst koriandru
  • 2 stroužky česneku

Na přípravu této pomazánky vám kromě potravin postačí pouze nůž a obyčejný ruční mixér. Ingredience stačí pouze nakrájet a poté rozmixovat na jemnou pastu a dochutit. Přidáte pouze sůl a pepř a popř. i olivový olej pro zjemnění chuti

Lilková pomazánka nejenom s nachos

Málokdo tuto pomazánku zná. Je výtečná, skvěle se hodí k pečivu i jako dip. Budete na ni potřebovat:

  • 3 lilky
  • 40 g vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 20 ml vody
  • 1 lžičku oregana
  • Sůl a pepř

Nejdříve nakrájejte lilek na plátky, posolte jej a nechte „vypotit“. Poté otřete vzniklou tekutinu, čímž odstraníte hořkost. Následně jej opečte na pánvi – stačí zlehka. Poté jej rozmixujte spolu s ostatními přísadami. Vznikne vynikající pomazánka, kterou budete chtít dělat znovu a znovu.

Snadná drůbeží paštika

Mezi velmi oblíbené paštiky patří ty masové. Jde např. o drůbeží paštiky z jater a z dalších ingrediencí. Inspirujte se naším receptem a vyzkoušejte, určitě nebudete zklamaní.

  • 500 g drůbežích jater
  • 250 g másla
  • 1 cibuli
  • 4 lžíce červeného vína
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky sušených bylinek
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku pepře
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy je jednoduchý. Nejdříve nakrájejte cibuli a očistěte játra. Orestujte je na pánvi, nechte je vychladnout a rozmixujte. Přidejte další ingredience, opět mixujte a jakmile získáte požadovanou konzistenci, bude pomazánka hotová.

Tuňáková pomazánka pro milovníky ryb

Připravte si klasickou a výbornou tuňákovou pomazánku! Stačí vám na ni jenom pár přísad:

  • 400 g konzervovaného tuňáka
  • 100 g měkkého sýra
  • 1 lžíce jogurtu
  • Pepř podle chuti

Všechno dejte do mixéru a za pár minut budete mít vynikající pomazánku.

1
2
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…
RECEPTY

Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

Maďarský langoš je typický svou poctivou chutí. Pokud vám ty, které můžete koupit v mnoha pojízdných stáncích, pravý maďarský langoš nepřipomínají…
RECEPTY

Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
RECEPTY

Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…
RECEPTY

Nechte se unést božskou chutí tohoto jablečného koláče s vlašskými…

Mnozí pěstitelé ovoce a zeleniny během letních měsíců sklízí dlouho očekávané plody. Ty pak zavařují, nebo z nich tvoří marmelády, džemy…