Tento recept na tradiční bramborové šišky s mákem a cukrem je skvělým způsobem, jak si vychutnat lahodné domácí dobroty.
Reklama
Ingredience:
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- Sůl
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 150 g máku
- 200 g cukru
Postup:
- Příprava bramborového těsta:
- Brambory uvařte do měkka, nechte je vychladnout a rozmačkejte je do hladka.
- Smíchejte brambory s moukou, vejcem a solí, vytvoříte těsto.
- Tvarování těsta:
- Na pomoučeném vále utvořte z těsta dlouhý váleček a poté ho nakrájejte na menší kousky.
- Každý kousek těsta zvlášť rozválejte na tloušťku přibližně 2 cm. Nožem pak krájejte asi 5 cm dlouhé kousky.
- Tvarování a vaření šišek:
- Každý kousek těsta vyválejte rukou do tvaru šišky.
- Uvařte šišky ve slané vařící vodě, dokud nevynoří na povrchu.
- Dokončení:
- Uvařené šišky vyndejte z vody a polijte je olejem.
- Posypte je směsí mletého máku s cukrem a rozehřátým máslem a jsou připraveny k podávání.
Reklama