Ingredience:
- 4 vejce
- 15 dkg cukru krystal
- 1 dl oleje
- 1 dl mléka
- 25 dkg hladké mouky
- Půl balení prášku do pečiva
Náplň:
- 25 dkg tvarohu
- Citronová kůra
- 2 lžíce cukru krystal
- 2 lžíce pšeničných krup
Postup:
- Příprava Těsta:
- Vejce smíchejte s krystalovým cukrem, přidejte olej, mléko a postupně přisypávejte hladkou mouku.
- Přidejte prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Můžete použít mixér pro rychlejší a nadýchanější těsto.
- Náplň:
- Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, krystalovým cukrem a pšeničnými kroupami.
- Příprava Plechu:
- Vyložte plech (velikost 25 x 30 cm) pečicím papírem. Rozetřete těsto rovnoměrně na plech.
- Náplň a Broskve:
- Položte tvarohovou směs na těsto lžící, vytvořte volný prostor pro broskve.
- Nakrájejte broskve na větší kousky a položte je na tvarohovou směs. Dobře nechte okapat, aby těsto nebylo příliš mokré.
- Pečení:
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, případně upravte čas podle typu trouby.
- Ujistěte se, že je koláč dostatečně upečený pomocí špejle.
- Dokončení:
- Koláč můžete posypat moučkovým cukrem, ale i bez je již dostatečně sladký.
- Podávejte jako rychlý dezert pro překvapivou návštěvu nebo si ho vychutnejte s rodinou a přáteli.
Tento jednoduchý recept vám zajistí skvělý dezert plný chutí a vůní. Užijte si ho naplno!
Reklama
Reklama