Buchta s pudinkem a krémem je ideální ke kávě i čaji

Dezerty s pudinkem jsou velmi oblíbené a nemusí se jednat jen o samotný pudink s piškoty a ovocem. Když si připravíte klasický základ z těsta a přidáte ještě smetanový krém navrch, získáte něco zcela nového a velmi lahodného. Přitom vám výroba tohoto receptu nezabere příliš mnoho času a neutratíte ani příliš mnoho peněz. A chuť si můžete přizpůsobit díky příchuti pudinku, který použijete.

Reklama

Co budete potřebovat?

Tento recept se skládá ze tří částí a každou z nich připravíte během chvilky. Není na tom nic těžkého a dohromady vytvoří vynikající kombinaci, na které si pochutnáte při každé příležitosti. Skvěle se hodí k odpolední kávě, ale můžete ji velmi dobře použít také pro své hosty. Vypadá totiž krásně a můžete použít jakýkoli pudink podle toho, který vám chutná nejvíce. Nemusí se jednat pouze o vanilkovou příchuť. Jestli chcete něco zajímavějšího, zvolte např. jahodovou příchuť. Na přípravu těsta potřebujete:

  • hladká mouka – 25 dkg,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • vejce – 5 ks,
  • cukr krystal – 25 dkg,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • kakaový prášek – 2 lžíce,
  • mléko – 1 dl,
  • rostlinný olej – 1 dl.
ketkes.com

Na pudink:

  • mléko – 9 dl,
  • cukr krystal – 6 lžic,
  • pudinkový prášek (např. vanilkový) – 2 balíčky.

Na krém:

  • zakysaná smetana – 2 kelímky,
  • moučkový cukr – 4 lžíce,
  • vanilkový cukr – 1 balíček.

Pracovní postup

V míse si vyšlehejte vaječné bílky. V jiné míse smíchejte žloutky z pěti vajec s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidejte také kakaový prášek a všechno důkladně promíchejte. Nakonec do těsta přidejte také vyšlehané bílky a jemně je vmíchejte do směsi. Plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do takto připraveného plechu a vyrovnejte těsto pomocí stěrky.

ketkes.com

Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte, dokud nebude těsto hotové. Zkontrolujte ho špejlí, abyste měli jistotu. Než vychladne na pokojovou teplotu, připravte si pudink podle návodu na sáčku. Na vychladlé těsto naneste vychladlý pudink. Zakysanou smetanu utřete s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Naneste ji na pudinkovou vrstvu a zasypte sladkým kakaovým práškem. Vložte dezert do lednice, aby mohl ztuhnout a minimálně po 30 minutách můžete podávat. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Reklama