Byl nalezen 50 let starý recept na zavařované třešně a višně: Nic podobného jste ještě nejedli - tohle teď zkouší každý třetí Čech -
Menu

Byl nalezen 50 let starý recept na zavařované třešně a višně: Nic podobného jste ještě nejedli – tohle teď zkouší každý třetí Čech

Potřebné ingredience

Ať už jsou to maliny, borůvky nebo lesní jahody, je to jedno. Zakonzervovat je možné všechno. Dnes si ovšem představíme jednu z mnoha metod, ve které je napařování naprosto neznámým termínem. Metoda je jednoduchá a pro letní teploty ideální. Během horkých letních dní totiž nebudete muset zahřívat v kuchyni vzduch. Budete potřebovat: 4 kg ovoce, 1 kg cukru, salicyl a 1 litr vody. Příprava je následující.

Postup přípravy

Vezměte si skleněné nádoby, resp. sklenice, a důkladně je vymyjte saponátem na nádobí a přikryjte je čistou kuchyňskou utěrkou. Do vody přidejte cukr a vařte ji a postupně přidávejte ovoce. Jakmile bude uvařeno, pomocí lžíce jej dejte do sklenic a zalijte šťávou. Přidejte k nim malé množství kyseliny salicylové a sklenici vzduchotěsně uzavřete. Sklenice pak uchovejte na temném a chladnějším místě. Nechte je odpočívat a užijte si následně jejich perfektní chuť.

1
2
RECEPTY

Rozmazal na pekáč těsto a poté na něj položil rozkrojené…

Pokud vy a vaše rodina rádi mlsáte, máme pro vás skvělou zprávu. Připravili jsme si pro vás recept na neodolatelný…
RECEPTY

Téměř každý dělá tuhle hanebnou chybu při přípravě okurkového salátu:…

Léto je čas salátových okurek, proto si dnes připomeneme recept na salát, který připravovaly už naše babičky. Okurky jsou totiž…
RECEPTY

Božský krém na zdobení dortů či náplně do zákusku: Fantasticky…

Pokud vám už zase dochází nápady na pečení nebo výrobu něčeho sladkého, pak jste na správné adrese. Dnes vám představíme…
RECEPTY

Staročeský recept na tradiční chléb, který vydrží čerstvý a křupavý…

Kolik stojí kváskový chléb v supermarketu nebo přímo v pekařství? I vy si všímáte, jak ceny poctivého kváskového chleba rostou do…
RECEPTY

Pokud máte doma 1x balení cukrářských piškotů, marmeládu a zbytek…

Pokud vás opět honí mlsná, ale nevíte, čím byste ji zahnali, máme pro vás báječnou zprávu. Podle dnešního receptu, který…
RECEPTY

Minutkový dezert „co dům dal“: Stačí pár jahod a zbytek…

Máme tady léto a to znamená, že jahodová sezona je zde také. Jahody milují lidé po celém světě, protože se…