Češi dělají chybu při dělání špaget Carbonara. Naučte se správný recept

Ingredience:

  • 400 g špaget
  • 150 g pancetty nebo guanciale (nakrájené na kostičky)
  • 3 vejce
  • 1 šálek (asi 100 g) Parmezánu (nastrouhaného)
  • 1 šálek (asi 100 g) Pecorina Romana (nastrouhaného)
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku (nasekaného)
  • Sůl (podle chuti)
  • Čerstvá petrželka (nasekaná na ozdobu)
shutterstock.com

Postup:

  1. Vaření špaget: Vařte špagety v osolené vroucí vodě podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Odkapávejte a nechte stranou.
  2. Příprava omáčky: Ve velké míse smíchejte vejce, nastrouhaný Parmezán a Pecorino Romano. Přidejte čerstvě mletý černý pepř podle chuti. Tuto směs dobře promíchejte.
  3. Smažení pancetty a česneku: Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte pancettu (nebo guanciale) dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a osmažte krátce, dokud nezačne vonět.
  4. Kombinace všech složek: Přidejte uvařené špagety na pánvi s pancettou a česnekem. Opatrně promíchejte, aby se těstoviny dostaly pod všechny ingredience.
  5. Přidání omáčky: Okamžitě po smíchání špaget s pancettou přidejte směs s vejci a sýrem. Rychle a energicky promíchejte, aby se těstoviny obalily v krémové omáčce.
  6. Dokončení a podávání: Dochutíme čerstvě mletým pepřem a solí podle chuti. Posypte nastrouhaným Parmezánem a Pecorino Romano. Ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
  7. Servírování: Špagety Carbonara podávejte okamžitě, aby byly co nejlepší, ještě teplé a krémové.

Dobrou chuť!

Reklama
Reklama