České cukroví s krémem a rozinkami na sváteční stůl!

Jednoduché a příjemně sladké jednohubky patří mezi téměř zapomenuté české cukroví. Oživte u sebe doma tento snadný a rychlý recept. Budete překvapení, jak dobře chutná, i když na něm téměř nic není. Navíc si ho můžete ozdobit podle svých preferencí. Nejlépe ovšem chutná s rozinkou naloženou v rumu. A nebojte, dětem budou tyto jednohubky také chutnat.

Reklama

Co budete potřebovat?

Vyrobit si musíte kolečka z těsta, krém a nakonec přidat také něco na ozdobu. Není na tom nic těžkého. Vše připravíte rychle a budete mít hotových mnoho kousků. Uvidíte, že půjde o vaše oblíbené cukroví a budete ho péct každý rok.

Na těsto si připravte:

  • mouka – 200 gramů,
  • měkké máslo – 120 gramů,
  • vaječný žloutek – 1 ks,
  • sůl – špetka,
  • rum – 1 lžička,
  • bílý jogurt (nebo majonéza) – 1 lžička.
Shutterstock

Na kvásek:

  • vlažné mléko – 2 lžíce,
  • cukr – 1 lžíce,
  • droždí – 10 gramů.

Na krém:

  • tvaroh – 250 gramů,
  • moučkový cukr – 4 lžíce,
  • vejce – 1 ks,
  • pudinkový prášek – 1 lžíce,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • citronová šťáva a kůra – podle chuti,
  • rozinky namočené v rumu na ozdobu.

Pracovní postup

Nejdřív si připravte kvásek. Smíchejte mléko, cukr a rozdrobené droždí. Nechte kvásek vzejít na teplém místě. Mezitím do mísy prosejte mouku, sůl, přidejte měkké máslo (nakrájené na kousky), žloutky, rum a jogurt. Nakonec přidejte také kvásek. Vše důkladně promíchejte. Vypracujte těsto, zabalte do potravinářské fólie a vložte na 30-60 minut do lednice. Poté smíchejte všechny ingredience na krém. Musí být dost hustý, protože jinak se vám rozteče.

Shutterstock

Až bude těsto hezky tuhé, rozválejte ho na tloušťku 3-4 mm. Vykrájejte z něj kolečka. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku naneste na každou z nich trochu krému. Nakonec každý kousek ozdobte rozinkou, mandlemi nebo vlašskými ořechy. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte po dobu 7-9 minut. Po upečení je ihned sundejte z plechu, aby se dál nepekly. Po vychladnutí je posypte moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: recipes-hu.top

Reklama