Aromatické a velmi jemné brambory se sýrovou krustou si můžete užít jako lehkou večeři, kdykoli si jen vzpomenete. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Potřebovat budete jen pár základních ingrediencí, které máte neustále doma a získáte jedinečný pokrm, který vás večer zasytí, anebo bude skvěle fungovat jako malý předkrm při větších a slavnostnějších příležitostech.
Co budete potřebovat?
Není na tom nic složitého. Základem jsou samozřejmě brambory. Připravte si proto 4 velké brambory, 70 gramů sýra, 2 polévkové lžíce zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 40 gramů másla, špetku soli a kopr podle chuti. Díky kopru získá celý pokrm zcela jinou chuť, bude chutnat mnohem lépe a ještě do sebe dostanete důležité vitamíny a minerály. Všechny tyto suroviny máte zaručeně neustále doma, takže si můžete zapečené brambory připravit kdykoli jen budete chtít.
Způsob přípravy
V první řadě si připravte všechny ingredience. Brambory oškrábejte, omyjte a uvařte v osolené vodě do měkka. Hlavní je, aby se brambory nerozpadaly, jinak je nebudete moci naplnit a upéct. Uvařené brambory dejte na plech, aby vychladly. Do hluboké mísy vložte máslo o pokojové teplotě. Přidejte zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr, nasekaný česnek a kopr. Vše důkladně promíchejte. Musíte získat homogenní směs. Jestli bude směs příliš hustá, přidejte ještě jednu lžíci zakysané smetany.
Brambory podélně rozkrojte a vložte do zapékací mísy nebo do pekáče. Na jejich povrch rozetřete připravenou sýrovou směs. Takto připravený pokrm vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu 10-20 minut. Brambory by měly být důkladně opečené a směs nádherně horká.
Počítejte s tím, že česnek bude vonět nejen po celé kuchyni, ale pravděpodobně po celém domě. Česnekové brambory se sýrem budou po upečení hotové a můžete je ihned podávat. Přejeme dobrou chuť!