Chleba bez mouky – rychlý, levný, výborný a bez kalorií!

Když jsem poprvé vyzkoušela chleba bez mouky, byla jsem trochu skeptická. Myslela jsem si, že jeho chuť nebude zrovna kdovíjaká, takže jsem si od toho moc neslibovala. O to více mě překvapilo, jak výborně chutnal. Proto se chci s vámi podělit o recept, protože jsem přesvědčena, že si i vy chleba bez mouky okamžitě zamilujete!

Reklama

Chleba bez mouky je nejen velmi chutný a vláčný, ale především díky absenci mouky nemá skoro žádné kalorie, takže je vhodný jak pro ty, kteří se snaží zhubnout, tak i pro ty, kteří se stravují zdravě a vědí, že bílá mouka není pro naše zdraví kdovíjakým zázrakem.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 250 ml vody
  • 2 vajíčka
  • 250 g ovesných vloček
  • 12 g prášku do pečiva
  • 1 čajovou lžičku soli
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g odtučněného tvarohu

Jak postupovat při přípravě?

  1. Začněte tím, že ovesné vločky dejte do misky a zalijte je vodou. Nechte je cca 20 minut odpočívat a nabobtnat.
  2. Mezitím si oddělte vajíčka od bílků, z bílků a soli vyšlehejte sníh a žloutky smíchejte s tvarohem a prolisovaným stroužkem česneku.
  3. Po uplynutí 20 minut smíchejte žloutky s vločkami, vytvořte jednotnou směs a do té na závěr opatrně přimíchejte vyšlehaný sníh.
  4. Takto připravenou směs vložte do formy vystlané papírem na pečení a vložte do vyhřáté trouby na 180 °C, kde chleba pečte cca 60 minut.

Jsem si jistá, že vám chleba bez mouky okamžitě zachutná, stejně jako mě!

 

Reklama