Lasagna jsou klasické italské jídlo. Tradičně se vyrábí s masem, ale složky se mohou výrazně lišit. Od klasiky po moderní, všechny variace lasagní mají svou vlastní jedinečnou chuť!
Reklama
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na lasagne, který osloví především ty, kteří neustále nemají čas, někam spěchají, ale zároveň by si rádi pochutnali na teplém, domácím a hlavně dobrém jídle. Tento recept nepotěší jen Vás, ale každého člena Vaší rodiny! Pokud tedy přijdete unavení domů po dlouhém dni v práci, je tento recept ideální volbou!
30-minutové Lasagne
Co budete potřebovat?
- 225 g mletého vepřového masa
- 2 šálky nasekané cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 225 g vepřové, nebo krůtí klobásy
- farfalle (těstoviny)
- 1 velký rajče
- 1 šálek rajčatového protlaku, nebo omáčky na špagety
- 2 šálky vody
- 1/2 ČL soli a pepře, nebo dle chuti
- 350 g tvrdého sýra mozzarella
- rostlinný olej
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Reklama
- Nejprve si v pánvi osmažte nakrájenou cibuli a maso.
- Poté přidejte česnek, který smažte jen minutku, za stálého míchání.
- Dále přidejte předpečenou nakrájenou klobásu a farfalle jednu po druhé.
- Poté oloupejte a nakrájejte rajčata, které rozložte po povrchu.
- Pak rozpusťte rajčatový protlak ve vodě a výslednou směs nalijte do pánve. Pomalu rovnoměrně ochuťte pepřem a solí, a důkladně promíchejte.
- Zakryjte pánev pokličkou a lasagne vařte cca 15 minut při nízké teplotě. Vzhledem k tomu, že používáte pokličku, je třeba s pánví občas zatřást, aby se lasagne zespodu nepřipekly.
- Po uplynutí 15 minut sejměte pánev z tepla a přidejte strouhaný sýr. Opatrně promíchejte.
- Na závěr přidejte na vrch kousky mozzarelly a opět pánev rozehřejte. Vařte ještě 3-4 minuty, dokud se sýr nerozpustí a nedostane zlatavý nádech.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama