Ingredience:
Reklama
- 350-400 g kuřecích prsou
- 400 ml smetany
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce čerstvého nasekaného estragonu
- 1 lžíce jáhlové mouky
- 1 lžíce bílého jogurtu
- Špetka drceného kmínu
- Olej (na smažení)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte kuřecí kousky do zlatova. Posolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud nejsou cibule skleněné.
- Přidejte kari a drcený kmín. Promíchejte a nechte chvíli vonět.
- Přidejte jáhlovou mouku a promíchejte, aby se vytvořila hustá směs.
- Postupně přilijte smetanu, stále míchejte, aby se zabránilo hrudkám. Vařte na středním ohni, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte bílý jogurt a promíchejte.
- Nakonec přidejte nasekaný estragon a čerstvou cibulovou natě. Vařte ještě několik minut, dokud není omáčka hladká a dobře promíchaná.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte teplé s rýží, těstovinami nebo brambory.
Tento recept je skvělý pro milovníky kari a smetanových omáček, které dodají kuřecímu masu bohatou a lahodnou chuť. Dobrou chuť!
Reklama