Nemusíte do bistra, udělejte si čínské smažené nudle s kuřecím masem doma

Nudle na čínský způsob jsou velmi oblíbené po celém světě. V Čechách jsme si je také zamilovali. Nemusíte ovšem běžet do vietnamské restaurace, abyste si na nich pochutnali. Velmi snadno si je připravíte i ve své kuchyni a možná budou chutnat ještě lépe. Přidáte do nich totiž zeleninu, kterou máte rádi a běžně ji v restauracích nepřipravují, např. zelené fazolky. Zkuste tento recept a možná zjistíte, že už nikdy nemusíte zajít do vietnamské restaurace, až dostanete chuť na čínské nudle.

Reklama

Co budete potřebovat?

Smažené nudle s kuřecím masem a zeleninou je typický pokrm, který najdete v mnoha restauracích i na tržnicích v Asii. Na první pohled potřebujete hodně surovin, ale každá z nich má svůj význam. Každá z nich přinese do pokrmu velmi speciální chuť. Přidat ovšem můžete i svou oblíbenou zeleninu, kterou máte doma po ruce a do nudlí se chuťově hodí. Nezapomeňte také na typické čínské omáčky, bez kterých se u tohoto receptu neobejdete. Na přípravu tohoto receptu potřebujete:

  • kuřecí prsa – 500 gramů,
  • čínské nudle – 1 balíček,
  • mrkev – 3 ks,
  • červená cibule – 2 ks,
  • pórek – 1 ks,
  • malá hlávka zelí – 1 ks,
  • čerstvý zázvor – 1 lžička,
  • česnek – 3 stroužky,
  • ústřicová omáčka – 2 lžíce,
  • sójová omáčka – 3 lžíce,
  • olivový olej – 50 ml,
  • zelené fazolky – 200 gramů,
  • sušené čínské houby – 200 gramů,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • další zelenina – podle chuti.
Shutterstock

Pracovní postup

Kuřecí prsa opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na tenké nudličky. Ochuťte je solí a pepřem. Mrkev nastrouhejte, ostatní zeleninu (včetně cibule) nakrájejte na tenké nudličky. V čínských receptech se většinou suroviny krájí na tenké nudličky, a proto byste si na tento recept měli připravit pořádně ostrý nůž. Poté si uvařte nudle v osolené vodě podle instrukcí na obalu. Slijte vodu, ale nevylévejte ji do odtoku. Budete ji totiž potřebovat znovu.

Shutterstock

Nalijte do woku olej a tuk rozpalte. Přidejte kuře, zázvor a prolisovaný česnek. Vše společně orestujte. Jestli máte chuť, můžete přidat také chilli papričku. Dochuťte směs solí a pepřem. Až bude kuře hotové, přidejte nakrájenou zeleninu, ústřicovou omáčku (nebo sójovou omáčku) a trochu vody z těstovin. Neustále míchejte a vařte 3 minuty. Zelenina je nejlepší, když je trochu křupavá. Přidejte do woku nudle a důkladně promíchejte. Počkejte, dokud se nudle neobarví omáčkou a můžete podávat!

Zdroj: ketkes.com

Reklama