Co k večeři? I ze starého pečiva se může vykouzlit úžasná delikatesa!

Hladová a nervní rodina, co se po celodenním shonu vrátí domů a hledá, co by zhltla? I bez narvané chladničky víkendovým nákupem se jistě najde dost ingrediencí na přípravu výtečného a sytného pokrmu. K tomuhle je zapotřebí pouze suché, klidně několik dní staré pečivo, kousek uzeniny nebo salámu, vejce a trocha sýru. Stačí smíchat v pekáči a zapéct, může se nedočkavým strávníkům podávat!

Reklama

Vaření ze „zbytků“

Lidé jsou často k takzvanému vaření nebo pečení ze zbytků odtažití, protože mají pocit, že se jedná o jakési odpadky nebo zbytky od oběda či večeře. Jedná se o trend, kdy se využívají veškeré zbylé, ale stále čerstvé a nezkažené, potraviny v dalších receptech. Typicky se může namísto toastového chleba použít staré rohlíky, které ještě neztvrdly. Po rozpečení jen málokdo řekne, že se mělo pečivo raději vyhodit. Přesně na tomto principu stojí také recept, ve kterém se používají ingredience z chladničky, které jsou k dispozici.

https://tudnodkell.info/

Ingredience:

  • salám – 8 plátků
  • šunka – 5 plátků
  • chleba – 7 plátků
  • rajčata – 2 ks
  • paprika – ½ ks
  • vejce – 4 ks
  • sýr – dle možností
  • mouka – 1 lžíce
  • mléko – 6 lžic
  • sůl – dle chuti
  • koření – dle chuti

Postup přípravy

Připravte si chleba, který nakrájejte spolu se salámem, šunkou a sýrem nožem na prkénku na menší kostičky. Vše vsypejte do větší misky a okořeňte oblíbeným kořením. Mohou se použít také čerstvé provensálské bylinky. Dobře promíchejte.

Do druhé misky rozklepněte vajíčka, přilijte mléko, přisypejte mouku. Zlehka osolte a můžete opětovně okořenit oblíbeným kořením nebo bylinkami. Směs dokonale vyšlehejte pomocí šlehací metly nebo pomocí mixéru.

Reklama

Obsah obou misek smíchejte a dobře promíchejte vařečkou. Pečící nádobu vyložte papírem a směs vylijte. Posypejte strouhaným sýrem. Vložte do předehřáté trouby na 180 °C asi na 25-30 minut. Nakrájejte na plátky a podávejte.

Zdroj: tudnodkell.info

Reklama