Do polévky se většinou dávají tradiční zadělávané nudle. Není to ale podmínkou. Můžete zvolit i mnoho dalších možností. Jestli chcete vyzkoušet něco nového do klasického vývaru a nejste si jistí, čtěte dál. Poradíme vám, co všechno se hodí do domácího vývaru. Uvidíte, že vaše polévky budou mnohem lepší, když se naučíte pár osvědčených receptů.
Krutony
Z 2 housek nebo krajíců chleba, 1 vejce, 1 dl mléka, 2 lžic petrželky a 4 dkg tuku snadno připravíte krutony. Nakrájejte pečivo na kostky, přidejte mléko, vejce a petrželku. Chvíli počkejte, dokud se pečivo nenasaje. Potom ho smažte na rozpáleném tuku, dokud nebude vejce hotové.
Bramborové knedlíky
Potřebujete 4 brambory, 1 lžíci tuku, 1 vejce, petrželku, strouhanku, 10 dkg tuku na smažení a sůl. Do mísy vložte tuk (máslo), uvařené brambory (rozmačkané a vychladlé), vejce, petrželku a sůl. Promíchejte, vytvarujte do kuliček a uvařte v polévce nebo smažte na tuku.
Babiččiny nudle
Použijte 25 dkg mouky, 1 celé vejce, 1 žloutek a sůl. Vytvořte tuhé těsto, vyválejte na tenko na pomoučeném povrchu a velmi ostrým nožem nakrájejte těsto na nudličky. Široké proužky položte na sebe a ostrým nožem nakrájejte velmi jemné nudle. Uvařte je v polévce.
Polévkové noky
Vezměte 1 vejce, 7 dkg krupice, mletý pepř, 1 lžíci petrželky, 3 dkg másla a sůl. Máslo vyšlehejte do pěny, přidejte vejce, ochuťte solí a pepřem. Přidejte lžíci nadrobno nasekané petrželky a krupici. Důkladně promíchejte a nechte 20 minut odstát. Vytvarujte noky a uvařte ve vroucí polévce nebo osolené vodě.
Kapání do polévky
Na tohle vám stačí jen vejce, mouka a špetka soli. Do hrnku rozklepněte vejce a přidejte tolik mouky, aby bylo těsto řídké. Osolte špetkou soli. Při vaření polévky ho tence nalévejte do horké tekutiny kávovou lžičkou. Těstoviny se během chvilky uvaří v polévce a vývar bude chutnat skvěle!
Zdroj: tudasfaja.com