Co se podává u šéfkuchaře Forejta na Vánoční večeři? Kapra a rybí polévku nečekejte!

Eva Burešová, známá česká herečka a zpěvačka, se tradičních vánočních zvyků moc nedrží. Místo klasického kapra a rybí polévky, které jsou v českých domácnostech běžné, se rozhodla pro inovativní variantu, která překvapila nejen její rodinu, ale i širokou veřejnost. Na Vánoční večeři podává čočkovou polévku se švestkami, což je pokrm, který si získal uznání dokonce i od jejího partnera, šéfkuchaře Přemka Forejta.

Reklama

Tradice

V českých domácnostech se tradičně na Vánoce podává rybí polévka a smažený kapr. Eva Burešová však vyměnila tyto pokrmy za něco zcela jiného. „Kapra nemáme, myslím, že jen maminka si smaží kapra. Rybí polévku také nemáme, ale máme čočkovou polévku, velmi dobrou – sladkou se švestkami. I Přemek to ocenil, takže dobrý,“ prozradila Burešová. Tímto krokem se snaží přiblížit k neotřelosti a originalitě, což je pro ni důležité.

Nové trendy v české kuchyni

V posledních letech se v české gastronomii objevují nové trendy, které ovlivňují i vánoční stolování. Mnoho lidí se snaží experimentovat s recepty a přizpůsobovat tradiční jídla moderním chutím. Eva Burešová se rozhodla jít tímto směrem a přinést do svých vánočních oslav něco nového. Čočka jako základní surovina je nejen chutná, ale také zdravá a výživná.

Reklama

Burešová se nebojí vyzkoušet nové kombinace a přísady, které by mohly obohatit tradiční pokrmy. Její čočková polévka se švestkami je toho jasným příkladem. Tato kombinace sladkých a slaných chutí je nejen zajímavá, ale také lahodná. Přemek Forejt, jakožto šéfkuchař, tuto inovaci ocenil a potvrdil, že i v tradičním vánočním jídelníčku je možné najít místo pro nové nápady a recepty.

Vánoční pohoda a rodinné tradice

Pro Evu Burešovou jsou Vánoce především časem stráveným s rodinou. „Svátky pohromadě jsou pro nás více než večírky,“ říká. Tímto způsobem vyjadřuje své hodnoty a důležitost rodinných vztahů. I když se odklání od tradičních pokrmů, rodinné tradice zůstávají v srdci jejích oslav.

Burešová také zdůrazňuje, že pro ni rok nezačíná 1. ledna, ale dnem jejích narozenin. Tento osobní pohled na čas a tradice ji motivuje k tomu, aby si dávala předsevzetí a cíle, které se snaží plnit během celého roku. Vánoce tedy nejsou jen o jídle, ale také o reflexi a osobním růstu.

Co očekávat od vánočního menu

Vzhledem k tomu, že Eva Burešová se rozhodla pro čočkovou polévku se švestkami, můžeme očekávat, že její vánoční menu bude plné dalších zajímavých a neotřelých pokrmů. Možná se dočkáme i dalších překvapení, které by mohly obohatit tradiční vánoční stůl. Její kreativita v kuchyni je inspirací pro mnohé, kteří hledají nové způsoby, jak osvěžit své vánoční recepty.

Zdroj: Ahaonline.cz

Reklama