Rolády z obchodu jsou drahé a směšně malé. Sníte je snadno během jediného odpoledne a nemusíte mít kolem sebe ani příliš mnoho lidí. Na druhou stranu si doma můžete připravit vynikající dezert, který vás bude stát jen zlomek ceny, a pochutnáte si mnohem více. Rolády jsou obecně velmi jednoduché na přípravu, a proto se jich nemusíte vůbec obávat.
Co budete potřebovat?
Na výrobu této rolády nepotřebujete téměř nic. To je velmi dobrá zpráva, protože díky tomu bude recept velmi levný. A můžete si ho připravit, kdykoli na roládu dostanete chuť. Řekneme vám, co všechno si musíte připravit před začátkem jeho výroby. Skládá se samozřejmě ze dvou částí, a to piškotového základu a krému. Na výrobu základu potřebujete:
- vejce – 6 ks,
- cukr – 12 dkg,
- mouka – 12 dkg.
Ingredience na krém:
- hořká čokoláda – 15 dkg,
- neslazený kakaový prášek – 2 lžíce,
- máslo – 15 dkg,
- šlehačka – ½ dl,
- moučkový cukr – 10-15 dkg,
- vanilkový cukr – 1 lžička.
Pracovní postup
Oddělte od sebe žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu a za stálého míchání přidávejte žloutky, jeden po druhém. Nakonec přidejte také mouku. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte těsto na 180 stupňů po dobu 10 minut. Poté ho vyklopte na kuchyňskou utěrku, sundejte pečicí papír a piškot srolujte. Takto ho nechte vychladnout. Mezi tím si nad párou rozpusťte hořkou čokoládu, přidejte kakaový prášek, máslo a smetanu.
Směs míchejte mixérem a přidejte do ní oba druhy cukru. Míchejte další 1-2 minuty, aby byl krém nádherně hladký. Piškot rozevřete, potřete krémem a znovu srolujte. Nyní použijte zbytek krému a potřete s ním celou roládu. Můžete také vidličkou vytvořit vzor na krému, aby roláda vypadala ještě chutněji. Jak bude nakonec vypadat, je pouze na vás. Tato čokoládová roláda nadchne každého člověka, který ji vyzkouší. Zkuste ji sami. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com