Čokoládové sušenky s mandlemi se skvěle hodí na sváteční stůl

Všichni milujeme čokoládu i sušenky. Spojte to dohromady a připravte si doma vynikající pochoutku, která se hodí k snídani, na chuť nebo ke kávě. A navíc je můžete použít také jako vánoční cukroví. Recept je velmi jednoduchý, potřebujete jen pár surovin a získáte vynikající sušenky, které si všichni zamilují. Navíc získáte velkou dávku sušenek.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete jen ingredience na těsto a mleté mandle na ozdobu. Použít ale můžete i jiné druhy sypání. Záleží jen na tom, co máte rádi (nebo co máte zrovna po ruce). Pro většinu surovin nemusíte běžet do obchodu, protože je máte doma. A vypadat budou nádherně také na svátečním stole. Na výrobu těchto sušenek potřebujete:

  • mouka – 50 dkg,
  • máslo – 40 dkg,
  • moučkový cukr – 22 dkg,
  • mleté mandle – 30 dkg,
  • vejce – 2 ks,
  • kakao – 5 dkg,
  • kousky čokolády – 10 dkg,
  • prášek do pečiva – ½ balíčku.

Pracovní postup

Všechny ingredience vložte do hluboké mísy. Rukama vypracujte těsto a vložte ho na chvíli do lednice. Nemusíte ho tam dávat přes noc, ale mělo by odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu. Po vyndání z lednice těsto vyválejte na pracovní desce. Pomocí vykrajovátek z nich vytvořte tvar sušenek. Zvolit můžete např. měsíčky nebo hvězdy na Vánoce. Všechny rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je malým množstvím mléka a zasypte mletými mandlemi nebo jiným zdobením.

Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po 10-12 minut. Následně je nechte vychladnout. Rozpusťte si 10 dkg čokolády na vaření a ozdobte jednotlivé sušenky rozpuštěnou čokoládou. Dodá jim to nejen krásný vzhled, ale také čokoládovou chuť. Nakonec sušenky vložte do uzavíratelných nádob. Tak vám vydrží několik dní, aniž by byly tvrdé. A nezapomeňte je přidat na sváteční stůl k ostatním druhů cukroví. Uvidíte, že tyto sušenky budou pryč během chvilky.

Zdroj: ketkes.com

Reklama