Dezerty ze sklenice vypadají vždy velmi chutně, jemně a snadno se podávají. Hodí se také na oslavy a večírky. Nejen, že hosté ocení jeho nádherný vzhled, ale také ho připravíte velmi rychle. Díky tomu, že nemusíte nic péct, všechno půjde velmi rychle. Musíte jen počkat, až vám zhoustne směs a bude hotová k podávání. A musíte si pochopitelně zvolit nejkrásnější skleničky.
Co budete potřebovat?
Na tento dezert potřebujete pouhých pět ingrediencí. Je to neuvěřitelné, ale těchto pět věcí vám přinese vynikající pochoutku na stůl. Jestli potřebujete netradiční dezert a potřebujete ho mít rychle, tento recept pro vás bude naprosto dokonalý. Navíc si na něm pochutnají milovníci čokolády a nepečených dezertů. Zkuste ho také a rozplyne se vám na jazyku. Na výrobu potřebujete jen:
- vejce – 5 ks,
- cukr – 200 gramů,
- čokoláda na vaření – 200 gramů,
- mléko – 500 ml,
- šlehačka – 300 ml.
Pracovní postup
Připravte si všechny ingredience a také vhodný hrnec. Cukr a vejce vyšlehejte s pomocí mixéru. Do hrnce přidejte také čokoládu a zalijte ji studeným mlékem. Tuto směs vařte na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí a celá směs nezhoustne. Neustále míchejte, protože mléko má tendenci se připálit a zároveň musíte zajistit, aby byla čokoláda nádherně rozpuštěná a jemná. Poté hrnec sundejte ze sporáku a nechte čokoládu vychladnout na pokojovou teplotu.
Do studené smetany přidejte šlehačku a důkladně promíchejte. Světlou směs nalijte do sklenic nebo jiných nádob podle potřeby. Nejlepší je najít takovou, kde bude dezert krásně vidět. Na smetanovou směs nalijte čokoládovou hmotu a nakonec sklenici ozdobte šlehačkou. Vršek dezertu můžete zasypat čokoládovými hoblinkami, sypáním nebo nasekanými oříšky. Je pouze na vás, co máte zrovna po ruce a také na co máte chuť. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!
Zdroj: recepti-i-zdravlje.info