Vepřová panenka patří mezi nejoblíbenější kusy masa, na kterém si pochutnávají všichni milovníci masa. Nemusíte si ji objednávat pouze v restauraci. Domácí příprava není vůbec těžká a s dnešním receptem se dozvíte, jak si připravit maso nejen chutně, ale také krásně. Copánky z panenky vypadají na talíř neodolatelně a díky rozmarýnu i česneku provoní celý domov.
Co budete potřebovat?
Kvalitní panenka je u tohoto pokrmu nejdůležitější. Bez ní si neužijete správnou chuť ani texturu. Když maso trochu netradičně připravíte a přidáte aromatické bylinky, získáte vynikající a voňavé jídlo. Podívejte se, co všechno potřebujete. Jakmile budete mít vše po ruce, můžete se pustit do zajímavé přípravy vepřové panenky. Na tuto pochoutku vám stačí:
- vepřová panenka – 1 ks,
- slanina – 1 balení,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- koření – podle chuti,
- máslo – 1 lžíce,
- rostlinný olej – 1 lžíce,
- hlava česneku – 1 ks,
- rozmarýn – 3 snítky,
- kečup.

Pracovní postup
Nejdřív vezměte vepřovou panenku, rozkrojte ji napůl a z každého kusu udělejte tři proužky. Každý kus masa dochuťte solí, pepřem a kořením podle své chuti. Na každý kus položte jeden proužek slaniny. Dejte k sobě tři proužky a nahoře je svažte provázkem. Poté zapleťte klasický cop, stejně jako u vlasů. Po zapletení svažte také spodní konec provázkem. Do pánve nalijte slunečnicový olej a stejné množství másla. Zahřejte tuk na střední teplotě a přidejte rozpůlenou hlavu česneku a rozmarýn.

Orestujte koření asi 1 minutu a poté ho odsuňte na kraj pánve. Vložte do pánve vepřové copánky a smažte z obou stran, dokud nebudou nádherně zlaté. Poté je přesuňte do zapékací formy, lehce je zakapejte olejem z pánve a potřete kečupem. Zakryjte formu alobalem, troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 20-25 minut. Jako příloha se skvěle hodí pečené brambory, bramborová kaše nebo hranolky. A nezapomeňte ani na zeleninový salát nebo krájenou zeleninu. Dobrou chuť!
Zdroj: cpykami.ru