Dezert, který připravíte snadno a bez pečení! Ochutnejte ho a zažijte opravdovou chuťovou explozi!

Ingredience

  • 40 dkg domácího sušenkového těsta
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 8 lžic cukru
  • 8 dl mléka
  • 4 dl šlehačky
  • 2 lžíce práškového cukru
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 2 balení tuhého šlehačkového gelu
  • 6 dkg strouhané čokolády

Karamel:

  • 25 dkg cukru
  • 2,5 dl smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 dkg másla
  • 6 dkg medu
  • špetka soli

Postup

  1. Příprava podkladu:
    • Sušenkové těsto rozdělte na tři části a jednu část těsta uspořádejte do pekáčku.
  2. Příprava karamelu:
    • Cukr rozpusťte na mírném ohni a postupně přilijte smetanu.
    • Přidejte máslo, vanilkový lusk, med a špetku soli.
    • Vařte, dokud směs nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
    • Hotový karamel nalejte na první vrstvu sušenek a vyrovnejte.
  3. Další vrstvy:
    • Na karamelovou vrstvu položte druhou část sušenkového těsta a nechte vychladnout.
    • Ve vhodné nádobě připravte pudinkovou směs podle návodu na obalu.
    • Hotový pudink nalijte na druhou vrstvu sušenek a vyrovnejte.
  4. Poslední úpravy:
    • Na vrchol rozetřete zbývající část sušenkového těsta.
    • Ve vhodné nádobě ušlehejte šlehačku s práškovým cukrem, vanilkovým cukrem a tuhým šlehačkovým gelem.
    • Hotovou směs šlehačky nalijte na vrchol dortu a vyrovnejte.
    • Na závěr posypte strouhanou čokoládou a dejte dort do lednice ztuhnout.
  5. Servírování:
    • Po ztuhnutí krému můžete dezert nakrájet na porce a podávat.

Tento lahodný krémes je připraven ke konzumaci a stačí ho jenom nakrájet na porce a podávat. Užijte si každou lžíci této lahodné pochoutky!

Reklama
Reklama