Ingredience
- 40 dkg domácího sušenkového těsta
- 2 balení vanilkového pudinkového prášku
- 8 lžic cukru
- 8 dl mléka
- 4 dl šlehačky
- 2 lžíce práškového cukru
- 2 balení vanilkového cukru
- 2 balení tuhého šlehačkového gelu
- 6 dkg strouhané čokolády
Karamel:
- 25 dkg cukru
- 2,5 dl smetany
- 1 vanilkový lusk
- 4 dkg másla
- 6 dkg medu
- špetka soli
Postup
- Příprava podkladu:
- Sušenkové těsto rozdělte na tři části a jednu část těsta uspořádejte do pekáčku.
- Příprava karamelu:
- Cukr rozpusťte na mírném ohni a postupně přilijte smetanu.
- Přidejte máslo, vanilkový lusk, med a špetku soli.
- Vařte, dokud směs nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
- Hotový karamel nalejte na první vrstvu sušenek a vyrovnejte.
- Další vrstvy:
- Na karamelovou vrstvu položte druhou část sušenkového těsta a nechte vychladnout.
- Ve vhodné nádobě připravte pudinkovou směs podle návodu na obalu.
- Hotový pudink nalijte na druhou vrstvu sušenek a vyrovnejte.
- Poslední úpravy:
- Na vrchol rozetřete zbývající část sušenkového těsta.
- Ve vhodné nádobě ušlehejte šlehačku s práškovým cukrem, vanilkovým cukrem a tuhým šlehačkovým gelem.
- Hotovou směs šlehačky nalijte na vrchol dortu a vyrovnejte.
- Na závěr posypte strouhanou čokoládou a dejte dort do lednice ztuhnout.
- Servírování:
- Po ztuhnutí krému můžete dezert nakrájet na porce a podávat.
Tento lahodný krémes je připraven ke konzumaci a stačí ho jenom nakrájet na porce a podávat. Užijte si každou lžíci této lahodné pochoutky!
Reklama
Reklama