Dokonalá pomazánka z tvarohu a šprotů vás potěší na duši

Potřebujete chutnou pomazánku a nechcete jíst nic z obchodu? Rozhodně to dělat nemusíte. Když si uděláte domácí pomazánku a přidáte k ní čerstvé pečivo, získáte nejlepší občerstvení na oslavy nebo pro návštěvy. Ale stejně tak se vám tento recept hodí i na běžné snídaně nebo večeře. Tento polský recept na tvarohovou pomazánku si jistě oblíbíte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Domácí pomazánky jsou velmi rychlé, chutné, levné a připravíte je z pár ingrediencí. Ani na tento recept nepotřebujete příliš mnoho surovin. Jestli máte rádi šproty a tvaroh, na tomto receptu si pochutnáte. Šproty v plechovce vám navíc vydrží v lednici dlouho, a proto si ji můžete připravit kdykoli. Musíte si jen koupit tvaroh a můžete začít s přípravou. Na výrobu potřebujete:

Shutterstock
  • měkký tvaroh – 250 gramů,
  • šproty – 1 plechovka,
  • pažitka – 1 svazek,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • mletá sladká paprika – podle chuti,
  • nakládaná okurka – 1 ks.

Pracovní postup

Ve středně velké misce smíchejte měkký tvaroh a (slité a okapané) šproty. Vezměte vidličku a rozmačkejte směs, dokud nebude dokonale hladká. Poté přidejte podle chuti mletý černý pepř a sladkou papriku. Jestli máte po ruce čerstvou pažitku, nasekejte ji nadrobno a přidejte do mísy. Všechno důkladně promíchejte, abyste získali propojenou chuť pomazánky. Jedině tak si užijete chuť naplno. Pomazánka se skvěle hodí na snídani, svačinu nebo večeři, ať ji namažete na jakékoli pečivo.

Pomazánku můžete i ozdobit a trochu vylepšit. Při servírování navrch položte plátky červené papriky, naložené sladké cibulky nebo vajíčkem uvařeným natvrdo. Vajíčko nakrájejte na plátky a položte je na vršek pečiva s pomazánkou. Jestli máte čerstvé bylinky, např. petrželku, můžete ji pochopitelně také přidat a pochutnat si ještě více. Tento recept pochází z Polska a je velmi starý. Právě proto obsahuje jen pár surovin. Je velmi levný, ale chutná úžasně.

Reklama
Shutterstock

Domácí pomazánky vždy vyhrávají v chuti i vůni

Nebojte se starých receptů na pokrmy, saláty ani pomazánky. A stejně tak se nebojte ani domácích pomazánek. Jsou mnohem zdravější a chutnější než kupované varianty. Jestli v letošním roce chcete ušetřit na jídle a zároveň si užít pevné zdraví, tohle je nejlepší metoda, jak to udělat. Připravujte si co nejvíce věcí doma ze základních ingrediencí. Tím ušetříte a zlepšíte své fyzické zdraví.

Reklama