Dokonalé koláčky ze šlehačkového těsta, které si musíte okamžitě zamilovat!

Jakmile poprvé ochutnáte tyhle koláčky ze šlehačkového těsta, pak už nikdy jindy nebudete chtít dělat žádné jiné. Recept mi prozradila kamarádka, u které jsem koláčky ochutnala poprvé a moje chuťové pohárky se mohly doslova zbláznit!Až taková to byla dobrota!

Reklama

Koláčky ze šlehačkového těsta jsou úžasně nadýchané, vláčné, voňavé a chuťově jednoduše dokonalé. Doma je děláme pravidelně a pokaždé se po nich jenom zapráší!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 500 g hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce majolky
  • 100 ml mléka
  • 2 žloutky
  • kostičku droždí
  • 80 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 polévkovou lžíci rumu
  • špetku soli

Jak postupovat při přípravě?

  1. Začněte tím, že si z droždí, cukru a mléka uděláte kvásek, který necháte vzejít.
  2. Jakmile kvásek vzejde, smíchejte jej s moukou a zbytkem surovin, ze kterých vytvoříte hladké, vláčné těsto. To nechte hodinku odpočívat.
  3. Mezitím si můžete připravit náplň, se kterou budete koláčky ze šlehačkového těsta plnit.
  4. Na koláčky se hodí i drobenka, takže pokud máte rádi, připravte si ve volném čase ještě drobenku z cukru, másla a mouky.
  5. Z těsta poté pomocí lžíce po kouskách odebírejte, vytvářejte kolečka, do kterých uděláte důlek a ten poté vyplníte vámi vybranou náplní.
  6. Koláčky potřete rozšlehanými žloutky a pokud máte drobenku, posypte jí koláčky.
  7. Koláčky vložte do trouby a pečte na 190 °C dorůžova.
  8. Po upečení doporučuji koláčky ještě potřít rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

Přeji vám dobrou chuť!

Reklama