Šneci patří mezi velmi oblíbené a velmi jednoduché druhy dezertů. Tento recept si můžete vychutnat s kokosem, anebo ho nahradit vlašskými ořechy. V každém případě získáte vynikající, sladké pečivo. Příprava šneků je velmi rychlá, jednoduchá a všechny suroviny jsou poměrně levné, takže se vám výroba tohoto dezertu neprodraží. Jak na to?
Co budete potřebovat?
Na těsto šneků potřebujete jen pár základních ingrediencí. Připravte si 50 dkg mouky, 25 dkg másla nebo margarínu, 4 vaječné žloutky, 1 dl mléka, 3 dkg droždí, 1 polévkovou lžíci cukru a špetku soli. Na kokosovou náplň budete potřebovat 4 vaječné bílky, 35-40 dkg moučkového cukru, 10-15 dkg strouhaného kokosu (nebo mletých vlašských ořechů) a šťávu z poloviny citronu.
Pracovní postup
Máslo nebo margarín rozdrobte do mouky. Přidejte vaječné žloutky a droždí. Droždí musíte předem rozpustit ve slazeném mléce a promíchat. Bílky s cukrem vyšlehejte nad párou do tuhé pěny. Potom přidejte strouhaný kokos. Můžete ho dát předem do lednice, aby byl pevnější. Nesmí být ale příliš tvrdý, jinak se vám s ním bude těžko pracovat.
Těsto rozdělte na dvě části. Rozválejte těsto do obdélníku a z poloviny ho naplňte krémem. Zatočte celé těsto do válečku a potom nakrájejte na tloušťku prstu. S druhou částí těsta udělejte stejnou věc. Ujistěte se, že si necháte na druhý plát těsta dostatek náplně. Až budete mít všechny šneky hotové, Upečte je na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 stupňů, dokud nebudou nádherně zlaté.
Recept, který můžete měnit podle svého
Náplň šneků může být velmi různorodá. Někdo miluje kokos. Pro jiné jedince bude mnohem lepší náplň z mletých vlašských ořechů. Pro milovníky sladkého bude zase ideální skořice. Jestli chcete šneky trochu více nakyslé, použijte kyselejší džem. Broskvový džem ale bude také chutnat skvěle. Bez ohledu na to, co použijete, budou šneci vždy vynikající a krásní.
Zdroj: ketkes.com